TYSKE MINISTRE I OPRØR: VIL IKKE UNDERSKRIVE MARRAKESH-AFTALEN

(Foto: Tysklands kansler Angela Merkel)
Del artiklen her:

Ledende politikere i den tyske regering er imod Merkels planer om at underskrive FNs Marrakesh-aftale.

Indtil videre har EU-landene Ungarn, Polen, Tjekkiet og Østrig afvist at underskrive FNs såkaldte Marrakesh-aftale. Dertil har også USA, Australien og Kroatien meldt ud, at de ikke møder op i Marrakesh d. 10.-11. december, når aftalen underskrives af bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Aftalen forpligter de underskrivende lande til at “Fremme regelmæssig migration og mobilitet, navnlig blandt unge og kvinder, mellem Europa og nord-, vest-og central Afrika.”

Ligesom den danske regering havde Tysklands kansler Angela Merkel planlagt at underskrive aftalen uden forudgående demokratisk debat. Den plan er nu faldet på gulvet, og flere ledende regeringspolitikere taler åbent imod aftalen.

En af de største modstandere imod Tysklands tilslutning til Global compact for migration, som FN-aftalen officelt hedder, er Merkels egen sundhedsminister Jens Spahn. “Debatten om FNs migrationsaftale er stadig til debat i vores politiske gruppe. Det er vigtigt, at Tyskland bevarer magten til selv at kontrollere og begrænse migration,” siger han ifølge Krone.

Formanden for den såkaldte Værdigruppe i Merkels eget parti, CDU, bakker op om Spahn: “Efter i årevis at have ført en venstreorienteret og socialdemokratisk politik under Merkel, er det på tide at finde tilbage til vores konservative profil,” siger Alexander Mitsch.

CDUs saksiske premierminister Michael Kretschmer kritiserer sin egen Merkel-regering for at hendes forsøg på at luske Marrakesh-aftalen ind uden offentlig demokratisk debat: “Hvordan kan du opføre dig så teknokratisk med så følsom et emne? Vi burde have lært fra 2015: Maksimal gennemsigtighed, information og diskussion i både parlamentet og i offentligheden,” siger Kretschmer med henvisning til Merkels historiske beslutning om at ændre Tyskland for altid ved at lukke over en million ikke-vestlige migranter ind i 2015.

I Danmark har hverken regeringen eller medierne fokuseret på Marrakesh-aftalen. Inger Støjberg afviser Dansk Folkepartis kritik med et skuldertræk: “Hvis der skal komme afrikanere til Danmark, skal det være afrikanere, der kommer for at bidrage positivt, og så skal de jo leve op til alle de krav, som vi nu en gang har, når det handler om at komme til Danmark for at arbejde.”

Det er ikke uden konsekvenser for de lande, som underskriver aftalen. Ordet “forpligter” fremgår således hele 86 gange i aftaleteksten til Global compact for migration.

Læs også:

LØKKES MEDIEAFTALE: KRITISKE ARTIKLER OM MIGRATION SKAL STRAFFES

MENS LØKKE HOLDER FAST: ENDNU FLERE LANDE TRÆKKER SIG FRA AFTALE OM MIGRATION FRA AFRIKA

STØJBERG HOLDER FAST: DET SKAL VÆRE LETTERE FOR AFRIKANERE AT KOMME TIL DANMARK

LØKKE HAR UNDERSKREVET EU-AFTALE OM ØGET INDVANDRING FRA AFRIKA

KANNIBALISME, DØDSVOLDTÆGTER OG FOLKEMORD: HER ER TERRORISTERNE, SOM LARS LØKKE VIL HAVE TIL DANMARK

Del artiklen her: