MACRON TRUER: LUKKEDE GRÆNSER ER “KRIG”

(Foto: Frankrigs præsident Emanuel Macron)
Del artiklen her:

Macron bidrager til den øgede krigsretorik i EU.

Tilbage i december 2017 valgte EU at gå igang med at aktivere den såkaldte Artikel 7-sanktion imod Polen. Dette vil fratage Polen sin stemmeret i den Europæiske Union. Styret i Bruxelles gør dette som straf for, at polakkerne nægter at give det magt over Polens indenrigspolitik. Straks efter EU’s advarsel om den kommende Artikel 7-sanktion, besluttede Polens regering at fejre sin 100-års uafhængighedsdag med en massiv militærparade. Ikke nok med, at den skal afholdes i 2018, hundredeåret for Polens uafhængighed ved 1. Verdenskrigs afslutning. Hvert år frem til 2022 vil Polen fremvise sine mest dødbringende maskiner for verden for at vise sin parathed til at forsvare sin uafhængighed.

For nylig besluttede EU så, at også Ungarn skal straffes med en Artikel 7-sanktion. Ungarerne nægter nemlig at tage imod muslimer, hvilket er et krav fra Kommisionen. Dette fik Ungarns konservative premierminister Viktor Orban til i en tale i EU-parlamentet at true Bruxelles-bureaukraterne: “Ungarn vil fortsat forsvare sine grænser, stoppe illegal indvandring og forsvare vores rettigheder – også imod jer, hvis nødvendigt!

Frankrigs præsident Emanuel Macron sætter nu krigsretorikken endnu et gear op. Det sker i et interview med Bloomberg efter et globalt forretningsmøde på Plaza Hotel i New York. Macron fortæller her, at han ser Ungarns lukkede grænser som et udtryk for nationalisme, hvilket han mener er en slags krig. Samtidig prøver han at spille Italien og Ungarn ud mod hinanden ved at kalde dem fjender. Macron’s retorik bidrager næppe til harmoni og samarbejde i unionen – men kan måske virke som en undskyldning for, at EU vil bruge mere hårdhændede metoder imod de genstridige østeuropæere, hvis ikke Artikel 7 er tilstrækkeligt.

“Viktor Orban vil ikke tage migranter fra Italien, hvilket gør ham til Italiens værste fjende. Nationalisme er generaliseret krig,” fortæller Emanuel Macron i interviewet til Bloomberg.

Marcon tror på, at han kan overbevise østeuropæerne om det gode ved at samarbejde om fordeling af de illegale migranter. Hvis ikke dette “samarbejde” kan gennemtvinges med Artikel 7, så virker den franske præsident ikke bleg for at tale om krig.

“Jeg vil overbevise folk om, at samarbejde er den bedste måde at håndtere fælles udfordringer, herunder migration,” siger han i interviewet.

Video: Emanuel Macron mener, at grænsekontrol er lig med en form for krig:

Læs også:

UNGARN TIL EU: JERES FLYGTNINGEPOLITIK ER “VOLDTÆGT”

EU-KRITISKE ØSTEUROPÆERE VIL BYGGE “FORT TRUMP”

ORBAN: SAMTLIGE AFRIKANERE SKAL TILBAGE

TYSK POLITIKER: SÅDAN VIL MUSLIMER SKABE BORGERKRIG I EUROPA

DÅRLIGT NYT FOR EU: ISRAEL OG USA STØTTER ØSTEUROPÆISKE UDBRYDERLANDE

ISRAEL: VI HAR STOPPET DUSINVIS AF TERRORANGREB MOD EUROPA

Del artiklen her: