GOOGLE OG FACEBOOKS ALGORITMER KAN FLYTTE 10 PROCENT AF VÆLGERNE – UDEN AT FOLK VED DET

Del artiklen her:

The Creepy Line er en ny dokumentar om online-giganternes magt over folks ytringsfrihed og vores demokratier.

The Creepy Line er en ny dokumentarfilm, der undersøger, hvordan søgemaskiner og sociale medier kan bruge deres store indflydelse til at underminere ytringsfriheden og vores demokrati. Filmen fokuserer specifikt på Facebook og Google, og på, hvad disse virksomheder gør, når de har ubegrænset adgang til brugerens data. Den velproducerede dokumentar inddrager personlige eksempler, videnskabelige eksperimenter og detaljeret analyse for at vise, hvad vi risikerer ved lade disse to online-giganter at herske frit over personlige oplysninger fra millioner af mennesker.

Titlen på dokumentarfilmen er et citat fra den tidligere administrerende i Google, Eric Schmidt: “Googles politik handler på sin vis om at komme så tæt på den uhyggelige linje (The Creepy Line) – og ikke krydse den.”

The Creepy Line indeholder interviews med fremtrædende figurer som Dr. Jordan Peterson, psykolog Dr. Robert Epstein fra American Institute for Behavioral Research and Technology og Peter Schweizer, forfatter af bogen Clinton Cash.

En af Epsteins rapporter konkluderer, at ved at foreslå negative søgeforslag, når man søger efter en politisk kandidats navn, kan søgemaskiner som Google påvirke ubeslutsomme vælgeres holdning med op til 43,4 procent. Google kan på den måde påvirke vælgerne, uden at vi selv ved det:

“Vores forskning viser, at hvis disse virksomheder (søgemaskiner og sociale medier) arbejder sammen og støtter den samme kandidat, så kan de flytte 10 procent af vælgerne – uden at nogen lægger mærke til, at de er blevet manipulerede. Og uden at efterlade sig nogen spor, som myndighederne kan efterforske,” fortæller Epstein.

Peter Schweizer, som også er med i The Creepy Line, har tidligere udtalt: “De (søgemaskiner og sociale medier, red.) har enorm magt, mere magt over information end nogen har haft før i menneskets historie. De er ikke kun internetfirmaer. De er medievirksomheder, de er meningssfirmaer, og de styrer den nationale debat på måder, mange slet ikke kan forestille sig.”

Video: Se traileren til The Creepy Line – eller lej eller køb hele dokumentaren på iTunes eller Amazon – her:

Læs også:

LÆKKET GOOGLE-RAPPORT OPFORDRER TIL CENSUR: YTRINGSFRIHED ER DÅRLIGT FOR ØKONOMIEN OG DEMOKRATIET

FACEBOOK-STIFTER DONERER MILLIARDER TIL ISLAMIST-VENLIG FOND

SÅDAN MANIPULERER TECH-GIGANTER VORES DEMOKRATI

PALUDAN SAGSØGER ONLINE-GIGANT FOR “ULOVLIG CENSUR”

NEUTRAL SØGEMASKINE? ENDNU EN GOOGLE-LEDER BEKENDER KULØR

Del artiklen her: