NEUTRAL SØGEMASKINE? ENDNU EN GOOGLE-LEDER BEKENDER KULØR

(Foto: Ledende designer hos Google, Dave Hogue)
Del artiklen her:

Google, der nærmest har globalt monopol på informationssøgning, kritiseres for at forsøge at hjernevaske folk.

En nyligt lækket intern Google-rapport afslørede, hvordan folkene bag verdens mest brugte søgemaskine arbejder med censur. Rapporten konkluderede, at ytringsfrihed er et problem, fordi det giver de “forkerte” politikere og partier for meget magt. Google-rapporten gav Donald Trump og det tyske parti Alternativ für Deutschland som eksempler på nogen, der har fået for meget magt som følge af internettets ytringsfrihed.

Psykologisk forskning i Googles forhåndsforslag konkluderer, at Google manipulerede valget i USA i 2016 til fordel for Hillary Clinton. Lækkede videoer efter valget viser flere google-ledere bande og græde over, at Donald Trump vandt. I videoen fortæller en leder, at firmaet bør bruge sin enorme magt – det har nærmest globalt monopol på informationssøgning – til at sørge for, hvad Google selv mener er bedre politik.

Google mener, hvad de siger. Forleden fik det politiske parti Stram Kurs slettet alle sine videoer på YouTube. Google ejer YouTube, der har nærmest globalt monopol på videodeling. Stram Kurs ledes af juristen og islamkritikeren Rasmus Paludan. Og det viser sig igen og igen, at det primært er højreorienterede, der rammes af online-giganternes censur. Når online-giganter sparker politikere og partier med de “forkerte meninger” af internettet, er det en seriøs trussel imod vores demokrati.

Nu har endnu en google-leder bekendt kulør – med særdeles kulørte vendinger. Det drejer sig om designleder Dave Hogue. I forbindelse med valget af den konservative dommer Brett Kavanough til USAs højesteret fortalte han, hvad han mener om konservative politikere.

“I er færdige, @Konservative. I har pudset det sidste søm til jeres egne kister. FUCK. JER. ALLE. TIL. HELVEDE. Jeg håber, at det sidste billede, der brænder sig ind i jeres slimede, onde, forræderiske øjne, er millioner af kvinder, der griner og klapper og fester, mens jeres sjæle brænder i helvede.”

En måde at sikre, at online-giganter som Google, YouTube, Facebook og Twitter ikke underminerer folks ytringsfrihed og “hacker” vores demokrati kan være at:

1) Myndighederne får indsigt i hjemmesidernes algoritmer for at sikre, at de ikke forfordeler, undertrykker eller sletter bestemte holdninger eller placerer dem uforholdsmæssigt langt nede på listen over søgeresultater.

2) Det gøres ulovligt at slette eller undertrykke lovlige handlinger.

3) Søgemaskiner og sociale medier kategoriseres som “medier” og dermed tvinges til at følge medieloven.

Video: Breitbart fortæller om det seneste læk af Googles censur-politik:

Læs også:

VIDEO: BLACK PIDGEON OM GOOGLES CENSUR

LÆKKET GOOGLE-RAPPORT OPFORDRER TIL CENSUR: YTRINGSFRIHED ER DÅRLIGT FOR ØKONOMIEN OG DEMOKRATIET

SE VIDEOEN SOM GOOGLE SLETTEDE: KOMIKERS ALVORSORD TIL GOOGLE-FEMINISTERNE

GOOGLE I NYT GROFT ANGREB PÅ DEMOKRATIET

GOOGLE FEJRER RAMADAN MED ROMANTISERING AF SHARIA

Del artiklen her: