PALUDAN SAGSØGER ONLINE-GIGANT FOR “ULOVLIG CENSUR”

(Foto: Rasmus Paludan livestreamer på Facebook, mens han filmer en kvinde der overtræder tildækningsforbudet)
Del artiklen her:

Juristen Rasmus Paludan hiver YouTube i retten for at have censureret alle hans videoer.

YouTube har det hele. Topløse kvinder, piratkopieret musik og opfordringer til jihad. Én ting ser dog igen og igen til at falde for den globale mediegigants censur: Islamkritik.

Den islamkritiske komiker Pat Condell har flere gange oplevet, at hans satiriske – men fuldstændigt fredelige og demokratiske – videoer er blevet slettet af YouTube, der ejes af samme mastodont som Google, nemlig giga-firmaet Alphabet.

Nu har islamkritikeren og leder af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan også fået sin kanal på YouTube slettet. Det sker efter, at han har lagt en video på YouTube med en optagelse, hvor han filmer en muslimsk kvinde, der overtræder tildækningsforbudet. Dermed har han mistet timevis af privat optagede videoer – og YouTube har effektivt lukket munden på ham. Paludans YouTube-kanal var hans primære måde at henvende sig til danskerne og potentielle vælgere på. Mange af hans videoer er blevet set hundredtusinder af gange. De har været et interessant indspark i debatten om integration og indvandring: Paludan rejser rundt til forskellige ghettoer og udfordrer de lokale beboere med sine holdninger. Det er selvfølgelig et demokratisk problem, når kun udvalgte partier kan få lov at dele videoer på hjemmesider som YouTube, der har nærmest monopol på videodeling her på planeten Jorden.

Paludan, der også er jurist, vil ikke finde sig i YouTubes censur. Derfor vil han nu sagsøge videotjenesten. Han mener ikke selv, at han har gjort noget ulovligt.

“Det gør jeg aldrig. Jeg er ikke i nærheden af nogen grænse for ytringsfrihed. Jeg er en god borger, fordi jeg går i rette med en lovovertræder og dokumenterer lovbrud,” siger han ifølge BT.

Rasmus Paludans varsling om at sagsøge YouTube kommer samtidig med, at en lækket intern rapport fra Google fortæller, at selskabet – der som sagt er en del af samme virksomhed som YouTube – kan tjene flere penge på at censurere. Samtidig opfordrer Google-rapporten til censur for at forhindre de “forkerte” politikere og partier i at få for meget magt. Rapporten giver Donald Trump og det islamkritiske tyske parti Alternativ für Deutschland som eksempler på nogen, der har lukreret urimeligt meget på ytringsfriheden. Politikeren Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs kan åbenbart nu føjes til denne liste.

NewSpeek vil selvfølgelig følge sagen tæt.

Videoen, som fik lukket Rasmus Paludans YouTube-kanal kan (endnu) ses på Facebook her (kopi her).

Læs også:

LÆKKET GOOGLE-RAPPORT OPFORDRER TIL CENSUR: YTRINGSFRIHED ER DÅRLIGT FOR ØKONOMIEN OG DEMOKRATIET

SE VIDEOEN SOM GOOGLE SLETTEDE: KOMIKERS ALVORSORD TIL GOOGLE-FEMINISTERNE

GOOGLE I NYT GROFT ANGREB PÅ DEMOKRATIET

GOOGLE FEJRER RAMADAN MED ROMANTISERING AF SHARIA

SÅDAN MANIPULERER TECH-GIGANTER VORES DEMOKRATI

MONTY PYTHON I NIVÅ

INDVANDRERE TRUER: DET HER ER IKKE DANMARK, DET ER PERKERLAND!

Del artiklen her: