SOCIALDEMOKRATERNE ER DANMARKSMESTRE I ERDOGAN-MOSKEER

(Foto: Mette Frederiksen (S) t.v. og Lars Løkke Rasmussen (V) t.h.)
Del artiklen her:

Socialdemokratiet har stået bag en meget stor andel af landets radikale Diyanet-moskéer.

Tyrkiet har i mange år ageret aggressivt, når det gælder udbredelsen af den brutale hanafi-islam. Hanafi-islam bygger på radikale islamiske skrifter, der går ind for bl.a. stening og pisk. Den tyrkiske stats Direktorat for Religiøse Anliggender, Diyanet (grundlagt i 1924), uddanner tusinder af radikale imamer, som sendes rundt i verden for at prædike i de utallige Diyanet-moskéer verden over.

I Danmark findes 30 moskéer styret af Diyanet. De kontrolleres til dagligt af Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse, hvor Diyanet ifølge foreningens vedtægter automatiske har formandsposten.

Fra Christiansborg kappes politikerne om at signalere en stram kurs imod islamisme. Men når det kommer til den konkrete politik rundt om i landet,  ser billedet anderledes ud.

I Roskilde er Socialdemokraterne gået forrest i kampen for opførelsen af en ny Diyanet-moské få hundrede meter fra den danmarksberømte Roskilde Domkirke, hvor landets kongelige traditionelt begraves. Og i Holbæk stemmer både Socialdemokraterne og Venstre for lokalplaner, der skal give plads til en ny og større moské af samme fabrikat.

Socialdemokraterne virker generelt til at være særdeles begejstrede for Diyanets moskéer. NewSpeek gennemgik første del af listen over Diyanets moskéer fra rapporten Moskéer i Danmark af forskeren Lene Kühle. Ud af 13 Diyanet-moskéer er ni opført under socialdemokratiske borgmestre:

Den Makedonske Moské Forening, blev grundlag i 2011 i København under den socialdemokratiske borgmester Frank Jensen. Alaadin Moské i Albertslund fra 2014 og Yunus Emre Moské i Horsens fra 1991 er begge opført under socialdemokratiske borgmestre. Det samme gælder Mevlana Moské i Ishøj fra 1986, moskéen Avedøre Haci Bayram fra 1995, Fatih Moské i Ballerup fra 1996, Orhan Gazi Moské i Frederiksund (1991), Ayasofya-moské i Roskilde (indviet i 2018 af den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen), og Slagelse Yeni Dernegi Moské som blev grundlagt i 1983.

Fetih Camii i Hedehusene grundlagt 2013 og Moskéen Islamisk Kulturcenter i Helsingør er begge kommet til verden under konservative borgmestre. Farum Moské (1994) og Ringsted Moské (1990) er hjulpet vil verden af Venstre-borgmestre.

Læs også:

UDLÆNDINGEPOLITIK:  ER SOCIALDEMOKRATIET TROVÆRDIGT?

SOCIALDEMOKRATIET INVITEREDE AL-QAEDA-SYMPATISØR TIL AT TALE OM “ANTI-RADIKALISERING”

SOCIALDEMOKRATIET ER DYBT AFHÆNGIG AF MUSLIMSKE VÆLGERE

CHOKERENDE VIDEO FRA AARHUS: INGEN DANSKERE TIL SOCIALDEMOKRATISK VÆLGERMØDE

LOYAL TO FAMILIA: MORDERISK SØN AF SOCIALDEMOKRATISK POLITIKER SAT FRI I DANMARK TIL AT LEDE FARLIG BANDE

SOCIALDEMOKRATIETS KOMISKE ALI

ER HOLBÆK-POLITIKERE DUMMERE END DEMOKRATIET TILLADER?

REGERINGENS GHETTO-PLAN: ISLAM GÅR 100 PROCENT FRI

Del artiklen her: