SOCIAL DUMPING: GRÆNSEKONTROL PRESSER LØNNINGERNE I VEJRET

Del artiklen her:

Trump har straksbremset migrationen til USA. Det presser arbejdernes lønninger i vejret.

Den danske regering arbejder i disse år på at få flere flygtninge og migranter ind på arbejdsmarkedet. Den ekstra arbejdskraft går ud over de danske arbejderes lønninger. I USA ser det anderledes ud, efter at Donald Trump er blevet præsident og har strammet udlændingepolitiken.

Trump har længe kritiseret Amazon, som han mener betaler sine medarbejdere alt for lidt. Amazon har levet fedt på billig arbejdskraft fra udlandet. Men det er slut nu.

Som følge af Trump’s stramme udlændingepolitik tvinges virksomhederne nu til at betale arbejdere mere i løn for at lokke arbejdskraft til. Stillet over for det årlige julesalg har Amazon besluttet at mere end fordoble minimumslønnen for at sikre tilstrækkelig arbejdskraft. Det betyder, at lagerarbejderes minimumsløn er steget fra 7,25 dollars i timen til nu 15 dollars i timen. Det forventes, at andre store varehuse og internetbutikker følger trop i kampen om den amerikanske arbejderklasse.

Donald Trump’s stramme udlændingepolitik kommer dermed arbejderne til gode.

Imens skal danske arbejdere konkurrere med østeuropæere og flygtninge. De seneste fem år er antallet af flygtninge i arbejde steget fra 19 procent til 29 i København. Hvordan regeringen vil integrere indvandrere på arbejdsmarkedet, når også flygtninge skal konkurrere om de samme jobs, står ikke klart.

Læs også:

LØKKE HAR UNDERSKREVET EU-AFTALE OM ØGET INDVANDRING FRA AFRIKA

FRANSK BORGMESTER OM LØKKES GHETTO-PLAN: “PROBLEMET ER ISLAM!”

DANMARK UNDER LØKKE: 5 GANGE STØRRE STIGNING I VOLDTÆGTER END I SVERIGE

LARS LØKKE VIL LADE ISIS-KRIGERE KOMME TIL DANMARK

15.000 MIGRANTER LOKKET I DRUKNEDØDEN AF LØKKE OG MERKEL

Del artiklen her: