ENDNU ET EU-LAND DROPPER FNS MIGRATIONSPAGT

(Foto: Formanden for EU-kommisionen, Jean-Claude Juncker)
Del artiklen her:

Mens den danske regering holder fast, forlader stadigt flere EU-lande FNs historiske aftale om international migration.

FNs historiske aftale om international migration, Global compact for migration, populært kaldet Marrakesh 2, skaber i disse uger stort røre i Europa. Aftalen er ikke juridisk bindende, men den er politisk forpligtigende og kan ifølge Liberal Alliance bruges til at “slå hinanden i hovedet” med på den politiske verdensscene.

Ordet “forpligter” fremgår hele 86 gange i aftaleteksten, hvor underskriverne bl.a. forpligter sig til at tage imod flere ikke-vestlige migranter.

USA nægtede helt fra starten at skrive under på migrationspagten. Senere hen har også Australien, Kroatien og EU-landene Østrig, Ungarn, Tjekkiet, Italien og Bulgarien meldt ud, at de ikke kommer, når aftalen underskrives i Marrakesh d. 10.-11. december.

Nu melder endnu et EU-land ud, at det ikke vil underskrive. Det drejer sig om Estland, hvor regeringen ikke har kunne nå til enighed om, at aftalen skal underskrives.

Udover en forøgelse af ikke-vestlig migration, forpligter aftalen underskriver til at tage mediestøtte fra medier, der ifølge FN er for kritiske overfor migration. Derudover skal skolebørn og vælgere påvirkes til et mere positivt syn på migration gennem undervisning, eksotisk musik og madfestivaller.

Der er uenighed i den danske regering om, hvorvidt FN-aftalen skal underskrives, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) holder fast: Danmark underskriver aftalen.

Tidligere på året underskrev statsministeren den såkaldte Marrakesh 1, en EU-udgave af FNs migrationspagt. Heraf fremgår det, at Danmark vil forpligte sig til “At fremme lovlig migration, særligt for unge mennesker, mellem Nord-, Vest- og Centralafrika.”

“Hvis der skal komme afrikanere til Danmark, skal det være afrikanere, der kommer for at bidrage positivt, og så skal de jo leve op til alle de krav, som vi nu en gang har, når det handler om at komme til Danmark for at arbejde,” mener Inger Støjberg.

Ligesom med FN-aftalen luskede Lars Løkke Marrakesh 1 igennem uden offentlig debat.

Læs også:

TYSKE MINISTRE I OPRØR: VIL IKKE UNDERSKRIVE MARRAKESH-AFTALEN

LØKKES MEDIEAFTALE: KRITISKE ARTIKLER OM MIGRATION SKAL STRAFFES

IKKE BINDENDE? ORDET “FORPLIGTENDE” OPTRÆDER 86 GANGE I MARAKKESH-AFTALEN

LØKKE HAR UNDERSKREVET EU-AFTALE OM ØGET INDVANDRING FRA AFRIKA

Del artiklen her: