ANGELA MERKEL SAGSØGT FOR AT ÅBNE GRÆNSERNE FOR MIGRANTER. BLIVER LØKKE DEN NÆSTE?

(Foto: Kort efter at være blevet valgt til statsminister, mødtes Lars Løkke Rasmussen (V) med Tysklands kansler, den barnløse og østeuropæiskfødte Angela Merkel for at drøfte deres fælles grænse- og asylpolitik) https://www.bundesregierung.de/Content/EN/Artikel/2015/08_en/2015-08-28-besuch-daenischer-mp-rasmussen.html
Del artiklen her:

Partiet Alternativ für Deutschland sagsøger Tysklands kansler Angela Merkel for at have handlet uden om parlamentet.

Det tyske EU- og indvandringskritiske parti Alternativ für Deutschland (AfD) har sagsøgt kansler Angela Merkel. Det pro-demokratiske parti mener, at Angela Merkel’s beslutning om at åbne grænserne for hundredtusinder af migranter i 2015 var grundlovsstridigt, fordi hun tog beslutningen udenom parlamentet.

Tyskland har ligesom Danmark klare love om, hvem der må komme ind i landet. Og en politiker kan ikke beordre politiet eller grænsekontrollen ser bort fra loven. Det gjorde Merkel ifølge AfD.

Samme år lod den danske regering under Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Søren Pind (V) store flokke af illegale migranter gå over grænsen fra Tyskland og blokere danske veje på deres vej til Sverige. Vil også Løkke-regeringen komme for en domstol for at bede politiet om ikke at sikre lov og orden i denne sammenhæng?

Video: Talsmænd for Alternativ für Deutschland fortæller kort om den planlagte retssag:

Kort efter, at Lars Løkke Rasmussen blev genvalgt som statsminister i 2015, rejste han til Tyskland, hvor han gav håndslag med Merkel på at håndtere migrantbølgen ens.

Video: Migranter får lov af Løkke-regeringen til at overskride den danske grænse og blokere danske veje på deres vej til Sverige:

Læs også:

LØKKE STØTTER MERKEL: VIL STRAFFE LANDE FOR IKKE AT TAGE MIGRANTER

15.000 MIGRANTER LOKKET I DRUKNEDØDEN AF LØKKE OG MERKEL

DANMARK UNDER LØKKE: 5 GANGE STØRRE STIGNING I VOLDTÆGTER END I SVERIGE

MERKEL: INGEN ØVRE GRÆNSE FOR, HVOR MANGE FLYGTNINGE EUROPA SKAL TAGE

Del artiklen her: