SKAL TAXA-CHAUFFØRER HAVE LOV AT ARBEJDE NÅR DE FASTER I RAMADANEN

Del artiklen her:

Ville du turde køre med en taxachauffør, der har festet til langt ud på aftenen og hverken har spist eller drukket hele dagen?

Kirurger, chauffører, tog- og kranførere, luft- og skibskaptajner er blot nogle af de mange fag, hvor mangel på koncentration kan koste menneskeliv. Er folk, som hverken har fået vådt eller tørt siden solopgang og har festet om aftenen, en sikkerhedsrisiko? Muslimernes såkaldte fastemåned, ramadanen, hvor festligheder og enorme ædegilder hver aften i en måned dagligt afløses af streng faste, hvor den troende hverken indtager væske eller mad fra solopgang til solnedgang, er netop trådt i kraft.

Lægen Prakash Pania, bosat i Dubai, har kigget nærmere på forskning i kørsel og ramadan:

“Forskning udført ved universitetet i Leuven, Belgien, fandt, at reduktion i søvntid under ramadanen forøger følelsen af ​​søvnighed i løbet af dagen,” fortæller Prakash Pania i Gulf News. Han fortæller også, at forskning bekræfter, at den forøgede søvnighed nedsætter evnen til at køre bil. Dette skyldes dårligere reaktionstid og dermed øget risiko for at overse vejskilte og hastighedsbegrænsninger. Derudover kan søvnmangel og sult øge utålmodigheden med de øvrige bilister i trafikken.

“Bilister, der har diabetes, skal være endnu mere forsigtige i Ramadan,” fortæller Prakash Pania. der arbejder som endokrinolog ved Aster Jubilee Medical Complex i Dubai. Netop diabetes er særligt udbredt blandt indvandrere.

Faste under ramadanen øger ifølge forskningen også risikoen for såkaldt hypoglykæmi (lavt blodsukker), når blodsukkerniveauet falder til 70mg / dl eller lavere. Dette medfører typisk svaghed, træthed og svimmelhed. Dette fører til “tab af fokus og nedsat dømmekraft under kørslen,” fortæller Prakash Pania.

Tyrkiske forskere har kigget på den statistiske sammenhæng imellem ramadan og trafikuheld. Ikke overraskende viste det sig, at risikoen for trafikuheld – herunder trafikdrab – er højere under ramadanen.

Danmark og en række andre vestlige lande har strenge køre-hviletider for chauffører. Giver det mening fortsat at tillade chauffører at overholde reglerne for ramadan?

Læs også:

RAMADANEN 2017 ER SLUT. RESULTAT: 174 JIHADANGREB, 1595 DRÆBTE

KØRELÆRER: “HAVDE DET IKKE VÆRET RAMADAN, VILLE JEG HA KNEPPET LORTEN UD AF DIG”

RAMADAN, TID TIL FASTE, REFLEKSION – OG TERROR OG PÆDOFILI

SENNELS: SOM SAMFUND ER VI PÅ DETTE PUNKT LIGESÅ TVE-TUNGEDE SOM DE VÆRSTE IMAMER

REGERINGEN VIL BEKÆMPE PARALLELSAMFUND MEN STØTTER SHARIA I SKOLER OG BØRNEHAVER

Del artiklen her: