SENNELS: SOM SAMFUND ER VI PÅ DETTE PUNKT LIGESÅ TVE-TUNGEDE SOM DE VÆRSTE IMAMER

(Foto: Skoleelever i Tyskland)
Del artiklen her:

Man kan ikke både have integration og tilsidesætte danske traditioner og kultur, mener psykolog.

Kommentar af Nicolai Sennels, psykolog i Københavns Kommune

Hele verden kæmper forgæves med at integrere muslimer i deres samfund. Psykologisk set er det en umulig opgave – er en gordisk knude, en uløselig ligning – fordi vestlige kulturer og værdier er uforenelige med sharia. Den ene vil have demokrati og humanisme, den anden kræver religiøse love og forskelsbehandling af kvinder og ikke-troende.

For at kunne integrere sig vil muslimer skulle acceptere muslimske kvinders frie ret til selv at vælge deres partnere og påklædning, friheden til at håne deres profet og retten til at forlade sin tro. Og trækker man disse elementer ud af islam, kollapser religionen. Det skyldes, at den er bygget op omkring kontrol over kvinder, ophøjelse af deres profets eksempel og at dens mål er omdannelsen af ikke-islamiske områder til islams hus (arabisk: dar al islam / dansk: parallelsamfund), hvor shariaen hersker.

Som muslim kan man lære dansk, gå på arbejde og overholde loven. Men man kan ikke opdrage sine børn til at følge vestlige værdier. Selvom man skulle være en yderst afslappet og moderat muslim, er risikoen ganske enkelt for høj: Muslimske forældre risikerer, at både de selv og deres børn udsættes for barske konsekvenser, hvis f.eks. de forlader deres religion eller lader deres døtre gå ud med danske drenge. Man kan ikke forvente, at nogle forældre er parate til at udsætte deres børn for denne fare.

Derfor fortsætter selv udadtil velintegrerede muslimske forældre med – generation efter generation – at opdrage deres børn til at værdsætte islamisk fremfor vestlig kultur. Vi kan med andre ord ikke forvente, at det store flertal af muslimske forældre frivilligt opdrager deres børn til sekulære værdier. Skal islam i Danmark reformeres i menneskelig retning, skal det ske udefra.

Hvad jeg ikke forstår er, at samfundet forlænger familiernes anti-sekulære værdier helt ind i samtlige vuggestuer, børnehaver og skoler. Hvordan kan vi lære dem at respektere sekulære værdier, når vi selv indfører halal og tørklæder? På den ene side kræver vi, at børnene integrerer sig ind i vores sekulære samfund med danske traditioner og kultur. På den anden side skubber vi frikadeller til side for halal og ansætter pædagoger og skolelærere iført shariaens foreskrifter for påklædning – hijaben (selvom det er lovligt at kræve, at ansatte ikke bærer religiøse tørklæder). Man fejrer og sponsorerer islamiske højtider, der typisk markerer Muhammeds blodige sejre over vantro og ser gennem fingrene med sultning af børn til ramadan og ulovligt fravær til religiøse højtider.

Som samfund er vi i denne sammenhæng ligeså tve-tungede som de værste imamer.

Læs også:

VENSTREFLØJENS AFGRUNDSDYBE HYKLERI

“FAT DET NU: INTEGRATIONEN VIL ALDRIG LYKKES…!”

VOLDSOM RADIKALISERING: LANGT FLERTALLET AF UNGE MUSLIMER STØTTER JIHAD

Del artiklen her: