RADIKAL ISLAMISME ER “EN UHELBREDELIG KRÆFT”

(Foto: Muslimer i Kina. De fleste af dem er uyghur-muslimer, der oprindeligt kommer fra Tyrkiet)
Del artiklen her:

Kina sætter meget hårdt ind for at stoppe udbredelsen af islamisk vold.

Radikal islam er som en sygdom, der gør folk til tikkende bomber. Sådan ser Kina på det problem med islamisme, som rammer så mange lande i disse år.

“Hvis man er smittet med religiøs ekstremisme og ideer, voldelige terror så er der ingen garanti for, at den ikke vil få dig til at handle i fremtiden,” mener Kinas kommunistiske parti. En del af løsningen er at tvinge radikale muslimer til at forlade deres religion og istedet for lære om Kinas politiske ideer i såkaldte genopdragelsescentre. En række vestlige lande, herunder Danmark, har forsøgt lignende tiltag i forskellige afradikaliseringsprogrammer. Her skal radikale muslimer lære, at demokrati og menneskerettigheder er bedre end deres religions mange opfordringer til terror og vold imod kvinder og ikke-muslimer. Der har endnu ikke været rapporter om større succes med afradikalisering.

Et andet tiltag, Kina har taget i brug, er at erklære de områder, hvor landets muslimer bor i, for særlige zoner, hvor der gælder helt særlige love, der skal forhindre radikal islam i at få fodfæste. Ifølge FN bor over 1 million muslimer i disse områder.

Kina ser ikke mildt på radikal islam:

“Denne ekstreme religiøse ideologi er som en giftig medicin, der forvirrer folk. Hvis ikke vi udrydder radikal, religiøs ekstremisme, så vil der komme flere terrorangreb, og den vil sprede sig som en uhelbredelig og farlig kræft,” fortæller styret ifølge Radio Free Asia.

Læs også:

FN: KINA HOLDER TO MILLIONER MUSLIMER I HEMMELIG “LEJR”

ISRAEL: VI HAR STOPPET DUSINVIS AF TERRORANGREB MOD EUROPA

SIGNAL TIL EU? POLEN FEJRER UAFHÆNGIGHEDSDAG MED KÆMPE MILIITÆRPARADE

EU-FORMAND SKEJER UD – DANSKE MEDIER TAVSE

TVÆREUROPÆISK MENINGSMÅLING: KÆMPE FLERTAL ER KRITISK OVERFOR EUs FLYGTNINGEPOLITIK

Del artiklen her: