HVAD NU, LØKKE? MERKEL I MODVIND

(Foto: Kort efter at være blevet valgt til statsminister, mødtes Lars Løkke Rasmussen (V) med Tysklands kansler, den barnløse og østeuropæiskfødte Angela Merkel for at drøfte deres fælles grænse- og asylpolitik) https://www.bundesregierung.de/Content/EN/Artikel/2015/08_en/2015-08-28-besuch-daenischer-mp-rasmussen.html
Del artiklen her:

Et klart flertal af de tyske vælgere er imod kansler Angela Merkels flygtningepolitik. En politik, Lars Løkke Rasmussen bakker op om.

Kort efter, at Lars Løkke Rasmussen (V) blev valgt som statsminister i sommeren 2015 på sit valgløfte om at “straksbremse” migrationen til Danmark, rejste han til Tyskland og gav håndslag til kansler Angela Merkel på, at de to vil stå sammen i last og brast om migrantpolitiken. Samme år så vi migranter gå ad danske motorveje og danske skatteydere måtte til lommerne og betale til over 20.000 nye asylansøgere.

(artiklen fortsætter under billedet)

(Screenshot: DR d. 28/8 2015)

Derfor er den tyske udlændingepolitik særdeles afgørende for Danmark, sålænge lillebror Løkke er statsminister – for han gør, hvad storesøster Merkel beslutter. Merkel er under pres fra sin indenrigsminister Horst Seehofer, der fornyligt sagde, at indvandring er alle problemers moder. Og en frisk meningsmåling viser, at det islamkritiske og EU-kritiske parti Alternativ für Deutschland nu er største parti i Østtyskland – langt større end Merkels regeringsparti CDU. AfD står til en jordskredssejr blandt de tidligere sovjet-undertrykte østtyskere, mens CDU kun står til 23 procent. Det tyske socialdemokrati, SPD, står til en historisk vælgerlussing med kun 15 procent af de østtyske stemmer.

Nu viser en meningsmåling, at Merkels største politiske projekt – indvandring – er særdeles upopulært blandt tyskerne. 57 procent af alle tyske vælgere – både i øst og vest – mener at hun fører en forkert flygtningepolitik. Kun en tredjedel, 33 procent, mener at Merkel gør det rigtige i forhold til flygtninge. Det skriver en række medier, herunder Sueddeutsche.

Læs også:

LØKKE STØTTER MERKEL: VIL STRAFFE LANDE FOR IKKE AT TAGE MIGRANTER

TYSKLANDS REGERING SAMMENLIGNER LØKKES REGERING MED NAZISTER

MERKEL: INGEN ØVRE GRÆNSE FOR, HVOR MANGE FLYGTNINGE EUROPA SKAL TAGE

STORBRITTANIENS NÆSTE PREMIERMINISTER?: “ISLAM ER PROBLEMET”

Del artiklen her: