TVÆREUROPÆISK MENINGSMÅLING: KÆMPE FLERTAL ER KRITISK OVERFOR EUs FLYGTNINGEPOLITIK

(Foto: Formanden for EU-kommisionen Jean-Claude Juncker)
Del artiklen her:

(Foto: Præsident for EU-kommissionen Jean-Claude Juncker)

En ny stor tværeuropæisk måling viser, at en lang række af EUs beslutninger sker i strid med demokratiets ønsker. Dette gælder bl.a. EUs flygtningepolitik, som også den danske Løkke-regering bakker op om.

Det anerkendte analyseinstitut PEW har gennemført en tværeuropæiske undersøgelse af borgernes holdninger til en række EU-relaterede emner. Undersøgelsen er gennemført i ni repræsentative EU-lande: Grækenland, Italien, Frankrig, Spanien, Sverige, Holland, Ungarn, Tyskland og Polen.

Undersøgelsen viser, at 46 procent af europæerne mener, at EU er dårlig for økonomien. Kun 42 procent mener, at EU tager gode økonomiske beslutninger.

Et klart flertal er også imod EUs håndtering af flygtninge, en upopulær strategi, som også den danske regering følger. 66 procent er i mod EUs – og dermed også statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) – flygtningepolitik. Kun 25 procent er enige.

Når det gælder indvandring, har EU heller ikke meget respekt for demokratiets stemme. 73 procent af EU-borgerne mener, at de nationale demokratier selv skal bestemme politik for indvandring fra ikke-EU-lande, herunder muslimske lande.

En tværeuropæisk undersøgelse, gennemført tidligere på året viste, at et klart flertal på 55 procent ønsker et forbud mod indvandring fra muslimske lande. En anden tværeuropæisk undersøgelse viser, at kun 24 procent har tillid til journalister.

Spørger man folket, er den politiske elite og de etablerede medier altså langt ude af trit med den virkelighed, almindelige mennesker lever i.

Del artiklen her: