MODTOG POLITIKENS “FRIHEDSPRIS”: LOD MIGRANTER DRUKNE I MIDDELHAVET

(Foto: Politiken Hus ved Rådhuspladsen i København)
Del artiklen her:

Prisvindende NGO anklaget for at forhindre kystvagt i at redde druknende migranter.

“Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner,” lyder et mundheld. Intet kunne passe bedre på NGO’ernes arbejde i Middelhavet. Løftet om gratis transport til Europa har lokket utallige fattige på dødsensfarlige rejser, der allerede har kostet tusinder af menneskeliv.

I den seneste rapport fra EU’s grænseagentur Frontex om migrationsstrømmene i 2016 kan man ifølge Morten Messerschmidt (DF) læse, hvordan NGO’ernes skibe lokker migranterne ud på livsfarlige sejladser i Middelhavet: “Såvel overvågning som redningsaktioner tæt på, eller inden for Libyens 12-sømilegrænse har uønskede følger, derved at de har betydning for menneskesmuglernes planer og opmuntrer til at sætte ud.”

Læs også: GENERAL: MILITÆRET KAN TIL ENHVER TID STOPPE MIGRATIONEN OVER MIDDELHAVET

Ikke kun de rejsende, men også deres efterladte betaler en høj pris. Familierne giver ofte deres formue til kriminelle menneskesmuglere for at kunne sende deres ældste søn afsted. Tilbage efterlades kvinder, børn og gamle i fattigdom og uden familiens stærke mænd til at beskytte dem. En stor del af pengene ender desuden i terroristers lommer, der bl.a. finansierer deres virksomhed ved at smugle migranter til Middelhavet.

Blandt de mange NGO’er, der hjælper illegale migranter over havet, er såmænd Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der ved hjælp af hendes organisation Red Barnet International sejler i pendulfart fra Libyens kyst til Italien med titusinder af illegale migranter hvert år.

Læs også: HELLE THORNINGS ORGANISATION EFTERFORSKES FOR MENNESKESMUGLING AF POLITIET

En anden organisation, Sea Watch, har netop modtaget dagbladet Politikens “Frihedspris” for at fragte tusinder af illegale til EU. Rapporter fra italienske medier konkluderer ifølge det svenske medie Samnyt, at Sea Watch ikke blot er interesseret i at redde folk fra druknedøden. De illegale skal resolut til EU, står det til den prisvindende organisation. NGO’en konkurrerer således med Libyens kystvagt om at opsamle illegale på Middelhavet. Sagen er den, at såfremt Libyens kystvagt når frem før Sea Watch, så bliver migranter sejlet tilbage til Afrika. I mindst ét tilfælde har dette ført til, at Sea Watch i deres iver har blokeret for kystvagten i forsøget på at være først fremme. Dette har ført til druknede. De libyske myndigheder har netop givet et eksempel:

“Sea Watch nægtede at lytte til kystvagtens påbud om at forlade stedet og forårsagede dermed en række illegale indvandreres død. Sea Watch forhindrede patruljeskibets bestræbelser på at redde alle indvandrere og afhente ofrenes organer.”

Læs også: MIGRATION: EU LAVER LUFTBRO FRA MELLEMØSTEN TIL EUROPA

Del artiklen her: