FOR FØRSTE GANG: ISLAMKRITISK PARTI SLÅR MERKEL I MENINGSMÅLING

Del artiklen her:

Det tyske islamkritiske og EU-kritiske parti, Alternativ für Deutschland, er nu det største parti i Østtyskland.

Det ganske unge tyske parti, Alternativ für Deutschland, er nu det største parti i den del af Tyskland, som før var Østtyskland. I den seneste rundspørge svarer 27 procent af østtyskerne, at de vil stemme på AfD. 23 procent vil stemme på kansler Angela Merkels CDU, mens 18 procent vil stemme på det stærkt venstreorienterede Die Linke. De tyske socialdemokrater SPD får kun 15 procent af stemmerne i rundspørgen. Alternativ für Deutschland, der bedst kan sammenlignes med Dansk Folkeparti i Danmark, er altså altså næsten dobbelt så store som de tyske socialdemokrater i Østtyskland. Det skriver en række tyske medier, herunder Focus.

Tager man samtlige vælgere i hele Tyskland, fordeler tallene sig noget anderledes. 29 procent af alle tyske vælgere stemmer på Angela Merkels CDU, mens kun 16 procent af det samlede tyske vælgerkorps stemmer AfD.

Den største forskel på østtyskere og vesttyskere er nok, at førstnævnte har oplevet Sovjetunionens undertrykkelse og måske derfor forstår, hvor vigtigt det er at kunne leve frit og i et land, hvor man føler sig hjemme. Måske derfor er de mere tilbøjelige til at være kritiske overfor EU og den indvandring, som i disse år forandrer deres samfund så grundlæggende.

Læs også:

TYSKLANDS REGERING SAMMENLIGNER LØKKES REGERING MED NAZISTER

ANGELA MERKEL SAGSØGT FOR AT ÅBNE GRÆNSERNE FOR MIGRANTER. BLIVER LØKKE DEN NÆSTE?

SE TALEN, SOM FIK MERKEL TIL AT UDVANDRE FRA PARLAMENTET

LØKKE STØTTER MERKEL: VIL STRAFFE LANDE FOR IKKE AT TAGE MIGRANTER

15.000 MIGRANTER LOKKET I DRUKNEDØDEN AF LØKKE OG MERKEL

Del artiklen her: