SE TALEN, SOM FIK MERKEL TIL AT UDVANDRE FRA PARLAMENTET

(Foto: Merkel udvandrer fra det tyske parlament, da en politiker fra det indvandringskritiske Alternativ für Deutschland går på scenen for at kritisere hendes politik. Er sandheden ilde hørt?)
Del artiklen her:

Det er nye tider i tysk politik, efter at det indvandrings- og EU-kritiske parti AfD nu kan tale i parlamentet.

Den politiske virkelighed i Tyskland gennemgår i disse måneder en voldsom omvæltning. Ved det tyske valg i efteråret 2017 kom det indvandrings-og EU-kritiske parti Alternativ für Deutschland i parlamentet. Dette betyder, at de øvrige partier nu er nødt til at høre på talere, der i stærke vendinger kritiserer deres udlændingepolitik og Tysklands måde at bruge EU som løftestang til endnu en gang at hævde tysk dominans i Europa.

Det er ikke rart at høre på kritik af de konsekvenser, ens handlinger har for millioner af uskyldige mennesker. Måske var det derfor, den tyske kansler Angela Merkel udvandrede, da en AfD-politiker gik på talerstolen i det tyske parlament for at gå i rette med den barnløse og østtysklandsfødte kanslers politik, der på kun et par år har betydet så enorme ændringer i europæernes dagligdag.

De tyske vælgere derimod ser med stigende positiv vilje på AfD. I den seneste meningsmåling var det relativt unge parti socialdemokraterne (SPD) for første – men næppe sidste – gang.

Video: Man ser Merkel udvandre lige i starten af videoen ude til højre, iklædt en lilla jakke – men se endelig videoen færdig, den har en række korte men gode pointer:

Læs også:

15.000 MIGRANTER LOKKET I DRUKNEDØDEN AF LØKKE OG MERKEL

MERKEL: INGEN ØVRE GRÆNSE FOR, HVOR MANGE FLYGTNINGE EUROPA SKAL TAGE

MERKEL TRUER MAY: HOLD GRÆNSERNE ÅBNE FOR MIGRANTER, ELLERS…

TYSKLANDS REGERING SAMMENLIGNER LØKKES REGERING MED NAZISTER

Del artiklen her: