FAKE NEWS: REGERING BETALTE PRESSEN FOR POSITIVE HISTORIER OM INDVANDRING

Del artiklen her:

Irlands regering betalte pressen for at promovere positive historier om politikernes planer om at invitere en million indvandrere til landet.

Irlands regering har netop godkendt en storstilet plan om at forberede hele samfundet – skoler, veje, boliger osv. – til at modtage en million migranter indtil 2040. Der bor i dag 4,7 mio. mennesker i Irland. Planen koster de irske skatteydere svimlende 860 milliarder kroner.

Planen vil betyde enorme omvæltninger i det irske samfund og for irerne. Derfor har regeringen taget utraditionelle midler i brug for at få befolkningen til at se mere optimistisk på planen, der går under navnet Irland 2040. Regeringen har nemlig betalt medier for at producere positive historier om den enorme plan.

“En række journalister var blevet bedt om at skrive positive artikler, som ikke måtte indeholde noget negativt eller kritisk” om Irland 2040-planen. Det fortæller The Times. Selvom artiklerne understregede, at de var blevet skrevet i samarbejde med regeringen, møder både politikere og medier nu skarp kritik for i fællesskab at skabe falske nyheder om indvandringen for at få vælgerne til at se mere positivt emnet.

Læs også:

“NYHED” OM VIKINGETØJ MED ISLAMISK ALLAH-MØNSTER VAR FAKE NEWS

FAKE NEWS: POLITI VILLE BESTIKKE AVIS FOR IKKE AT RAPPORTERE OM ASYLANSØGERES KRIMINALITET

FAKE NEWS OM UDLÆNDINGEUDGIFTEN

FJERN LICENSEN OG MEDIESTØTTEN: MEDIER SKAL LEVE AF DERES TROVÆRDIGHED, INTET ANDET

MÅLING: STORT FLERTAL MENER, AT DE ETABLEREDE MEDIER HAR “PROBLEMER MED TROVÆRDIGHEDEN”

Del artiklen her: