FJERN LICENSEN OG MEDIESTØTTEN: MEDIER SKAL LEVE AF DERES TROVÆRDIGHED, INTET ANDET

Del artiklen her:

Sølle 28 procent af danskerne har tillid til de statsstøttede, etablerede medier.

Og år efter år placerer journalister sig helt i bund blandt politikere, brugtvognsforhandlere og ejendomsmæglere når det gælder troværdighed.

Årsagen til denne troværdighedskrise kan utvivlsomt blandt andet findes i det sørgelige faktum, at alle store medier i dag er totalt afhængige af mediestøtte i den ene eller anden form. Aviser som eksempelvis og (den langt bedre avis) Kristeligt Dagblad ville være nødsaget til at lukke og en, såfremt deres støtte blev taget fra dem. Det samme gælder stort set alle andre statsstøttede medier.

Med offentlig støtte er medierne ikke længere afhængige af, at læserne finder dem troværdige. De er i stedet afhængige af politikerne. Dette er en aldeles uhellig symbiose i et såkaldt moderne demokrati.

Med andre ord: Den fjerde statsmagt, demokratiets vagthund, spiser af den hånd, de burde snappe efter.

Statsstøtte har gjort det muligt for journalisterne at glide så langt væk fra almindelige menneskers virkelighed, at næsten ingen længere stoler på dem. Støtten har forgiftet moralen og kulturen på redaktionerne, fordi man ikke længere er afhængig af sin egen troværdighed.

Vil vi have en sund, troværdig presse er der kun én løsning: Fjern licensen og mediestøtten. Medier skal leve af deres troværdighed, intet andet.

Del artiklen her: