MAND VOLDTOG KONEN FORAN DATTER, FORDI HUN NÆGTEDE AT BÆRE BURKA

Del artiklen her:

Mange flygtninge og indvandrere kommer fra kulturer, hvor det er helt almindeligt at straffe kvinder fysisk, såfremt de ikke dækker sig til efter religiøse foreskrifter.

Italiensk politi har anholdt og sigtet en marokkansk indvandrer for at have banket og voldtaget sin kone. Det skriver mediet Ansa. Den voldsomme afstraffelse skete, fordi konen nægtede at gå med burka. Både voldtægt og tæsk foregik foran parrets lille datter. Sagen er endnu et eksempel på, at mange muslimske kvinder ikke tildækker sig af fri vilje, men fordi de ligger under for en trussel fra pårørende eller det muslimske miljø.

Burkadebatten er også nået til Danmark, hvor Folketinget forventes i efteråret at skulle stemme om et evt. forbud mod religiøs tildækning af ansigtet. Blandt danskerne er der bred opbakning til et forbud. 59 procent af vælgerne ønsker således forbud mod burka og niqab. Det er en smule lavere end i EUs befolkning generelt, hvor 61 procent ønsker et forbud.

Læs også: SHARIA-GLAD MAND DOLKEDE KONEN 57 GANGE, TOG HENDES ØJE UD OG SKAR TO FINGRE AF

Et stadigt stigende antal EU-lande har allerede forbudt burka og niqab. Østrig, Belgien, Bulgarien, Frankrig, Italien, Letland, Malta, Holland og dele af Schweiz har love, der forbyder burka og niqab. Tyskland har netop indført et forbud mod, at statsansatte bærer religiøs tildækning af ansigtet. I den tyske delstat Nedre Saksen er det også forbudt for skoleelever.

Forskning viser, at social kontrol i indvandrermiljøer er meget skrap og vold, trusler, indespærring, såkaldte opdragelsesrejse er udbredte metoder til at sikre, at islamiske love for kvinders adfærd og påklædning overholdes. Den eneste måde at sikre særligt kvinderne imod tvungen brug af tildækning er således et forbud. Da det i disse kulturer traditionelt er kvinden, som opdrager næste generation, er det essentielt for integrationen, at kvinderne sættes fri til at leve efter vestlige værdier.

Læs også: FORBYD DET MUSLIMSKE TØRKLÆDE I OFFENTLIGE INSTITUTIONER

Video: En privat optaget video fra en café viser, hvor stort et handicap niqab kan være for kvinders livskvalitet:

Læs også: ISLAMISERING PÅ DANSKE HOSPITALER

Del artiklen her: