SKAL BURKA OG NIQAB FOBYDES? EUROPÆISK MÅLING GIVER SVARET HER

niqab
Del artiklen her:

(Foto: To niqab-klædte kvinder)

Den islamiske praksis med at tildække kvinder er ilde set blandt europæerne.

En tværeuropæisk rundspørge viser, at 61 procent af EU-borgerne er imod religiøs ansigtsmaskering. Det viser en undersøgelse af tænketanken Chatham House.

Den religiøse ansigtsmaskering foretages typisk ved hjælpe af burka eller Niqab, der begge har til formål at gøre det umuligt at se personens ansigt og kropsform i øvrigt.

Burka og niqab har længe været omstridt, også i den danske debat. “Burkaens tøjfængsel er blot ét af den islamiske verdens totalitære særpræg,” mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Læs også: ENDNU ET EU-LAND FORBYDER NIQAB OG BURKA

Ventres Marcus Knuth, der sammen med den populære Inger Støjberg tilhører den lille fløj af det parti, som taler imod islamisering skriver:

“I mine øjne er brugen af burka og niqab indbegrebet af den værste form for kvindeundertrykkende islamisme. Ved at påtvinge en kvinde altid at være totalt tildækket, indespærrer man hende socialt under fængselslignende forhold. Kvinden må ikke være i kontakt med andre mænd end dem, hun er i tæt familie med. Kvinden må ikke arbejde. Kvinden må ikke bevæge sig i det offentlige rum uden sin ægtemand. Kvinden er kort sagt under ægtemandens totale kontrol. Det er en modbydelig og stenalderagtig praksis, som ikke burde eksistere i et frit, liberalt demokrati.”

EU-domstolen har netop afgjort, at ethvert EU-land har ret til at forbyde religiøs tildækning af ansigtet. Domstolen mener, at den sociale sammenhængskraft og demokratiet tager skade, når mennesker ikke kan se hinandens ansigt.

Læs også: DERFOR SKAL TØRKLÆDET FORBYDES

Undersøgelsen fra Chatham House, som er baseret på interviews med hele 10.000 personer fordelt på ni repræsentative EU-lande, viser også, som NewSpeek tidligere har skrevet om, at et klart flertal af europæerne ønsker et “fuldt stop” for muslimske flygtninge og indvandrere til Europa.

Video: En privat video optaget på en café viser, hvor hæmmende niqab er for muslimske kvinder:

Del artiklen her: