MÅLING: KLART FLERTAL AF DANSKERNE ER IMOD BURKA OG NIQAB

Del artiklen her:

Et klart flertal går ind for et forbud mod islamisk krav om, at kvinder skal tildække deres ansigt.

Muslimsk indvandring tvinger jævnligt danskerne til at skulle tage stilling til ting, de ellers aldrig ville have hørt om. Kønsadskilt svømmeundervisning, religiøs lovgivning om mad i børnehaver og tildækning af kvinder er bare nogle af de mange områder, hvor islam kommer på tværs af vores demokratiske samfundsorden og danske sædvaner.

En ny meningsmåling udført af Norstat og offentliggjort af Den Korte Avis viser, at danskerne er særdeles skeptiske overfor burkaer og den ligeså ansigtstildækkende niqab. 59% af danskerne ønsker et forbud, mens kun 31% mener, at det skal være tilladt. Det ligger tæt på det Europæiske gennemsnit på 61 procent imod religiøs tildækning af ansigtet.

Læs også: SKAL BURKA OG NIQAB FOBYDES? EUROPÆISK MÅLING GIVER SVARET HER

Den offentlige debat har budt på mange argumenter imod religiøs tildækning af ansigtet. Et argumenter er, at muslimske kvinder måske nok selv ønsker det, men at det formentligt ikke er et helt frit valg, eftersom mange lever under trusler om vold eller det, som er værre, hvis ikke de følger de mandlige familiemedlemmers påbud. Koranens løfte om evig pinsel i helvedes flammer til kvinder, der ikke følger påbudet om tildækning, får formentlig også mange til “frivilligt” at tage det på.

Og så er der selvfølgelig argumentet om, at vi i et demokratisk samfund skal kunne se hinanden. Det hører med til at leve i et fællesskab.

Læs også: ENDNU ET EU-LAND FORBYDER NIQAB OG BURKA

Trossamfund, der enten offentligt eller i det skjulte prædiker påbud om tildækning af ansigtet, kan måske ligefrem siges at være i strid med Grundlovens § 67:

“Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden.”

Termer som “Sædelighed” og “den offentlige orden” er udtryk for danske sædvaner og vores demokratiske samfundsorden.

Video: En privat video optaget på en café viser, hvor hæmmende niqab er for muslimske kvinder:

Del artiklen her: