EU-LAND FLYTTER SIN AMBASSADE TIL JERUSALEM

(Foto: Leder af Socialdemokraterne i Rumænien, Liviu Dragnea)
Del artiklen her:

USA under præsident Donald Trump er ikke det eneste land, der anerkender Jerusalem som Israels hovedstad.

Rumænien har netop besluttet at flytte landets ambassade i Israel til den israelske hovedstad Jerusalem. “Regeringen har vedtaget at iværksætte forberedelser, der fører til at vores ambassade flytter fra Tel Aviv til Jerusalem,” fortæller lederen af Rumæniens socialdemokrater Liviu Dragnea ifølge Reuters.

Det sker måneder efter, at USAs præsident Donald Trump har erklæret at flytte landets ambassade til byen.

De amerikanske præsidenter Bill Clinton, George Bush jr. og Barack Obama har alle udtrykt deres støtte til at flytte USAs ambasade til Jerusalem. Barack Obama erklærede i sin tid sin støtte til Jerusalem som Israels udelelige hovedstad: “Jerusalem vil forblive Israels hovedstad og skal forblive udelt.”

(artiklen fortsætter under videoen)

George Bush jr. lovede også, at han ville flytte USAs ambassade til Jerusalem. Så snart han blev præsident, ville han “begynde arbejdet med at flytte USAs ambassade til den by (Jerusalem, red.), Israel har valgt som sin hovedstad.”

I 2000, i hans sit sidste år som præsident, sagde Bill Clinton: “Jeg har altid villet flytte vores ambassade til Jerusalem. Vi har endda allerede valgt byggegrunden.”

Når det kommer til Jerusalem, så er den eneste forskel mellem de tre seneste præsidenter og Donald Trump, at sidstnævnte holdt sit løfte.

Også andre lande er i kølvandet på USA i færd med at flytte deres ambassade til Jerusalem, herunder Guatamala.

Læs også:

ISRAEL: VI HAR STOPPET DUSINVIS AF TERRORANGREB MOD EUROPA

FN ER REELT EN ANTI-ISRAEL ORGANISATION

KRIGEN MOD ISRAEL

DANSK FOLKEPARTI STØTTER TRUMPS ISRAEL-BESLUTNING

Del artiklen her: