Donald Trump er langt fra den første amerikanske præsident, der støtter Israels beslutning om, at Jerusalem skal være landets hovedstad.
Der er næsten ingen ende på fordømmelserne, heller ikke fra den danske regering under Lars Løkke Rasmussen (V), af USAs flytning af landets ambassade til Jerusalem. Flytningen er et udtryk for, at USA anerkender Jerusalem som landets hovedstad.
Da tidligere amerikanske præsidenter erklærede deres støtte til Israels lov om, at Jerusalem er landets hovedstad og derfor er det naturlige sted at placere ambassader, var der derimod ingen ramaskrig. Er mediers og politikeres reaktioner på Trumps støtte til Israel i virkeligheden mere udtryk for Trump-bashing, end for dybfølt støtte til det palæstinensiske terrorstyre?
Barack Obama erklærede i sin tid sin støtte til Jerusalem som Israels udelelige hovedstad: “Jerusalem vil forblive Israels hovedstad og skal forblive udelt,” sagde Obama bl.a.
Artiklen fortsætter undervideoen:
George Bush jr. lovede også, at han ville flytte USAs ambassade til Jerusalem. Så snart han blev præsident, ville han “begynde arbejdet med at flytte USAs ambassade til den by (Jerusalem, red.), Israel har valgt som sin hovedstad.”
I 2000, i hans sit sidste år som præsident, sagde Bill Clinton: “Jeg har altid villet flytte vores ambassade til Jerusalem. Vi har endda allerede valgt byggegrunden.”
Når det kommer til Jerusalem, så er den eneste forskel mellem de tre seneste præsidenter og Donald Trump, at sidstnævnte holdt sit løfte. Vi er i den usædvanlige situation, at politikere nu får kritik for at holde deres løfter.