ENDNU ET LAND FLYTTER AMBASSADEN TIL JERUSALEM

(Foto: Donald J. Trump)
Del artiklen her:

Det er op til de enkelte stater, ikke globale magtcentre, at beslutte, hvor de vil placere deres ambassader.

Et flertal i FN, herunder Løkke-regeringen, fordømte forleden USAs flytning af landets ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Jerusalem har i årtier været udnævnt af Israel til at være landets hovedstad og tre tidligere amerikanske præsidenter – Barack Obama, George Bush jr. og Bill Clinton – har alle udtrykt, at USAs ambassade burde ligge i Jerusalem.

Det er op til de enkelte stater, hvor deres ambassade skal ligge. Derfor virker det også malplaceret, når den danske regering blander sig i USAs indenrigspolitik ved at deltage i en fordømmelse af præsident Donald Trumps beslutning om at flytte USAs ambassade til Israels hovedstad.

Læs også: MALMØ: “SKYD JØDERNE!”

Trods internationalt gruppepres og den øgede risiko for islamiske terrorangreb, har Guatamala besluttet at følge trop. Det mellemamerikanske land har således meddelt, at det agter at flytte sin ambassade til Jerusalem.

Israels udenrigsministerium har reageret på beslutningen: “Tak, Guatalama, for jeres beslutning om at flytte jeres ambassade til Jerusalem! Vidunderligt og ægte venskab!”

Video: Præsident Barack Obama støttede Israels beslutning om, at Jerusalem – hele Jerusalem – skal være Israels hovedstad:

Læs også: DANSK FOLKEPARTI STØTTER TRUMPS ISRAEL-BESLUTNING

Læs også: INDREJSEFORBUD: DISSE 16 LANDE FORBYDER INDREJSE FOR JØDER

Del artiklen her: