57 LANDE KRÆVER, AT FN KRIMINALISERER ISLAMKRITIK I HELE VERDEN

(Foto: Pakistans udenrigsminister Shah Mahmood Qureshi)
Del artiklen her:

Med Tyrkiets leder i spidsen kræver den største politiske blog i FN, at kritik af islam gøres ulovligt i hele verden.

Verdens største organisation er de Forenede Nationer, FN, der består af 193 lande. Verdens næststørste organisation er Organisationen af den Islamiske Konference, OIC. Den består af de 57 lande i verden, hvor ikke-muslimer er så godt som udryddet. En tredjedel af FN består altså af en samlet blok af strengt religiøse styrer.

OIC har enorm magt i FN, fordi de islamiske lande ofte stemmer helt ens. Dermed kan de stå samlet overfor de øvrige lande, der ofte ikke kan samle ligeså store grupper af enige lande. Dette er en af grundene til, at man sjældent ser FN fordømme krænkelser af menneskerettighederne begået af muslimske lande. Omvendt kan OIC ganske ofte få FN til at fordømme Israel, Mellemøstens eneste rigtige demokrati.

I 2016 vedtog et flertal i FN hele 20 fordømmelser imod Israel. Samme år kunne der kun samles flertal for seks andre fordømmelser imod verdens øvrige lande.

Nu har OIC lanceret en ny stor plan: Kritik af islam skal forbydes på hele jorden. Forslaget er fremsat af Pakistan og Tyrkiet på vejne af den enorme og verdensomspændende organisation. Det skriver nyhedsbureauet APP.

“Udenrigsministre fra OIC har vedtaget et forslag der i stærke vendinger fordømmer den øgede kritik af islam, dens hellige personer og symboler. Forslaget, der kræver et stop for kritiken, er fremsat af Pakistan og Tyrkiet. Ministrene vedtog kravet på et møde i FN i New York. Pakistans udenrigsminister Shah Mahmood Qureshi udtrykte ved mødet dyb bekymring over aktiviteter, som sårer muslimers følelser, især når det gælder manglende respekt for islams mest tilbedte person (deres profet Muhammed, red.).”

OIC er ifølge pressemeddelelsen særligt bekymrede over konkurrencer, hvor man skal tegne Muhammed. “Ytringsfrihed indebærer et stort ansvar, og bør kun udøves jævnfør visse etiske, moralske og juridiske pligter,” sagde Pakistans udsendte på vejne af OIC.

Sociale medier som Facebook og Twitter er allerede begyndt at censurere kritik af islam.

Læs også:

MR. BEAN’S TALE FOR YTRINGSFRIHEDEN

HVORNÅR FÅR POLITIKERNE NOK AF POLITIETS ACCEPT AF VOLDELIGE AUTONOMES ANGREB PÅ YTRINGSFRIHEDEN?

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER PROBLEMATISERER YTRINGSFRIHEDEN

SÅDAN MANIPULERER TECH-GIGANTER VORES DEMOKRATI

KENDT DEBATTØR ER MEDLEM AF LYSSKY ORGANISATION

Del artiklen her: