SVIGTER DE ARBEJDSLØSE: ENHEDSLISTEN OG ALTERNATIVET VIL VÆRE BORGMESTRE FOR MOSKEER OG EID-FESTER

(Kollage: Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen t.v., Liste Øs løfte om at kæmpe for arbejdsløse m.f. og Alternativets Niko Grünfeld t.h.)
Del artiklen her:

Enhedslisten førte valgkamp på at “stoppe jagten” på arbejdsløse. Men da magten skulle fordeles, var det helt andre områder, de venstreorienterede ønsker at varetage.

Enhedslisten og Alternativet, Københavns andet og tredje største parti, har valgt borgmesterposter. Og til stor vrede blandt partiernes vælgere, gik ingen af dem efter posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester. Enhedslisten havde ellers ført deres valgkamp på kravet om “Ingen jagt på arbejdsløse og syge”.

Istedet valgte Ninna Hedeager Olsen (EL) at blive ny teknik- og miljøborgmester, mens Niko Grünfeld (AL) vil være kulturborgmester. Dermed sidder Enhedslisten på hovedstadens mest magtfulde post, når der skal godkendes lokalplaner til nye byggerier, herunder moské-byggerier. Enhedslisten havde også før valget posten som teknik- og miljøborgmester, og har gennem de seneste år støttet byggerier af en række radikale islamistiske moskeer i danskernes hovedstad. Det drejer sig bl.a. om den Qatar-finansierede moské på Rovsingsgade overfor den berygtede Mjølnerparken, hvor den religiøse, bevæbnede bande Brothas holder til, og det iranske præstestyres Imam Ali Moské på Vibevej i Nordvest.

(Foto: På valgplakater over hele Købehavn lovede Enhedslisten, at partiet ville kæmpe for arbejdsløse og syge)

Læs også: KØBENHAVNSK FOLKESKOLE SENDER UVIDENDE ELEVER TIL JIHAD-MOSKÉ

Det festglade Alternativet får med posten som kulturborgmester mulighed for at fortsætte den omfattende støtte til islamistiske grupperinger, som Dansk Folkepartis afgående kulturborgmester forgæves kæmpede imod: Det røde flertal i borgerrepræsentationen nedstemte simpelthen Carl Christian Ebbesens (DF) krav om forsigtighed overfor byens islamister. NewSpeek har i en række artikler afsløret, hvordan den røde borgerrepræsentation på denne måde har støttet bl.a. tilhængere af Islamisk Stat og en række voldelige grupperinger med base i de kommunalt støttede væresteder Folkets Hus og Ungdomshuset.

Alternativet får med posten som kulturborgmester også ansvaret for kommunal støtte til islamiske eid-fester.

Fra deres nye borgmesterposter har Enhedslisten og Alternativet altså gode muligheder for at varetage interesserne for en stadig større vælgergruppe i København og resten af landet.

De arbejdsløse og syge derimod har Enhedslisten og Alternativet overladt til Venstre, der længe fra Folketinget har signaleret en stadig strammere kurs på beskæftigelses- og integrationsområdet.

Læs også: SOCIALDEMOKRATIET ER DYBT AFHÆNGIG AF MUSLIMSKE VÆLGERE

(Foto: Enhedslisten og Alternativet var stærkt repræsenteret i København under valgkampen. Da muligheden for ansvar bød sig, valgte de to partier dog poster i den lettere ende)

Del artiklen her: