MINISTER ADVARER OM FARLIGE IMAMER: FOLKESKOLER SKAL UNDERSØGE MOSKEER FØR KLASSEBESØG

Del artiklen her:

Danske skoler sender hvert år tusinder af elever til moskeer og imamer uden at undersøge, om de er radikale islamister. En farlig praksis, som ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) må ophøre.

Når danske skoleelever skal lære om islam, er der mange lærere, som tager klassen på ekskursion til moskeer eller beder dem kontakte en imam eller en muslimsk talsmand som brug til en skoleopgave. NewSpeek har tidligere beskrevet, hvordan skoler på denne måde sender uvidende elever i armene på radikale islamister.

Det gælder bl.a. Dyvekeskolen i København, som har sendt elever til den ekstreme Imam Ali Moskeen, støttet af de brutale iranske præstestyre, og Brorsons Kirke, der sender vordende konfirmander til steningsimamerne i Dansk Islamisk Center.

Læs også: KØBENHAVNSK FOLKESKOLE SENDER UVIDENDE ELEVER TIL JIHAD-MOSKÉ

Talskvinde for Frit Iran, demokratiforkæmper og tidligere medlem af Enhedslisten Jaleh Tavakoli, har tidligere udtalt til NewSpeek, hvad hun mener om den slags:

“Det er fuldstændigt sindssygt. Når skoler og præster bruger moskeerne på den måde, blåstempler de islamisterne, både i børnenes øjne og i samfundets. Det er meget uhyggeligt, at den slags forekommer. Usikre børn eller måske bare børn og unge på udkig efter et religiøst tilhørssted kan på denne måde meget let ende i armene på kræfter, der prædiker vold og terror.”

Læs også: TALSKVINDE: “FULDSTÆNDIGT SINDSSYGT” AT SENDE SKOLEELEVER TIL RADIKALE MOSKEER

Dansk Folkeparti’s Martin Henriksen udtalte i forbindelse med NewSpeek’s afsløringer, at “Det er fuldstændig vanvittigt. Der er ingen grund overhovedet til, at man sender skoleelever sådan et sted hen. Der har været masser i medierne omkring Imam Ali Moskeens islamistiske forbindelser. Man skal virkelig være påpasselig med, hvor man sender andre menneskers børn hen. Det, som Dyvekeskolen har gjort, er det glade vanvid.”

På baggrund af bl.a. NewSpeek’s afsløringer sendte Martin Henriksen ministerspørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager (LA), som nu har svaret. Svaret er en klar henstilling til samtlige danske skoler om at sikre sig, at imamer, muslimske grupper og moskeer støtter demokrati og menneskerettigheder, førend de inddrages i undervisningen. Dette er ikke nogen let opgave, da mange radikale islamister lyver eller taler udenom, når de stilles konkrete spørgsmål. Selvom en skole stiller relevante spørgsmål til f.eks. en imam, førend man beslutter, hvorvidt man vil bruge ham i forbindelse med undervisning, kan de altså ikke vide sig sikre på, at han taler sandt.

Læs også: DANSK FOLKEPARTI VIL BESKYTTE SÅRBARE SKOLEELEVER MOD EKSKURSIONER TIL RADIKALE MOSKEER

Måske er dette årsagen til, at undervisningsministeren i sit svar påpeger, at skolen selv skal “researche”, hvorvidt man har at gøre med islamister. Dette indebærer formentlig ikke kun spørgsmål om deres syn på ting som homoseksualitet, muslimers ret til at skifte religion og kvinders ret til sex før ægteskabet. Man bør også selv gå ind på deres hjemmesider og se, hvilke religiøse bøger, de udbreder, hvem de finansieres af, og hvilke imamer, de inviterer.

Undervisningsminister Merete Riisagers svar:

“Jeg er enig med Dansk Folkeparti i, at det som udgangspunkt ikke er i overensstemmelse med folkeskolens formålsparagraf ureflekteret at besøge ekstremistiske moskeer. Uanset hvilken ekskursion en skole planlægger at udføre, bør skolen foretage research, der afgør, hvorvidt besøget vil understøtte fagbeskrivelsen og folkeskolens formålsparagraf samt sørge for at gøre eleverne i stand til at forholde sig spørgende og kritisk til det, de oplever. Det er den enkelte skoleleder, der har ansvaret for, at den enkelte folkeskoles virke lever op til folkeskolelovens formålsparagraf.”

Skulle der findes forældre derude, som er bekymrede for, om deres skole kunne finde på at medvirke til, at der sker kontakt imellem deres børn og radikale religiøse, så opfordrer NewSpeek til, at man fremsender Riisagers svar eller denne artikel til klasselærer eller skolens ledelse.

Del artiklen her: