TITUSINDER AF FLYGTNINGE TAGER PÅ FERIE I SYRIEN

Del artiklen her:

EU-lande har i flere år sat deres borgeres sikkerhed til side for at redde syrere på flugt fra borgerkrig. Nu viser det sig, at flygtninge glædeligt tager på ferie i det land, vi med store omkostninger har givet dem asyl fra.

Tyrkiske myndigheder fortæller, at titusinder af mennesker, som er flygtet til Tyrkiet fra Syrien, tager på ferie i Syrien for at markere den islamiske helligdag Eid al-Adha. En lokal medarbejder fra de tyrkiske myndigheder fortæller, at omkring 4.000 syrere hver dag i denne tid tager fra Tyrkiet til Syrien på ferie.

Nogle af flygtningene – eller måske rettere: “flygtningene” – fortæller, at det er for svært at finde job i Tyrkiet, og at de planlægger at flytte hjem til Syrien allerede indenfor en måned.

Situationen i Syrien ændrede sig, da Rusland og senere USA efter Trumps indsættelse besluttede sig for at sætte en stopper for den krig og humanitære katastrofe, som den nu afgåede præsident Barack Obama først hjalp i gang ved at bevæbne islamistiske oprørere i håbet om, at de ville vælte Syriens præsident Basar Assad, og senere undlod at stoppe.

Del artiklen her: