MARTIN HENRIKSEN (DF): DERFOR SKAL SLØR I FOLKESKOLEN FORBYDES

(Foto: Martin Henriksen, Dansk Folkeparti)
Del artiklen her:

Dansk Folkeparti fremsætter senere på måneden lovforslag om forbud mod islamiske slør i børnhaver og folkeskoler.

I næste uge fremsætter Dansk Folkeparti et forslag om forbud mod det islamiske hovedslør, hijab, i børnehaver og folkeskolen. Hijaben ses af mange muslimer som værende den del af islamisk lov, sharia, der kræver at kvinder tildækker sig. Det sker som følge af Koranen: “Profet! Sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække noget af deres overklædning ned over sig. Således vil de lettest blive genkendt og ikke blive forulempet. Gud er tilgivende og barmhjertig.” (33:59)

NewSpeek har talt med DF’s udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen om partiets forslag, der kommer under en måned efter, at et flertal i Folketinget har vedtaget et forbud mod ansigtsmaskering – der reelt er et forbud mod burka og niqab.

Vi startede med at spørge Martin Henriksen om, hvordan det overhovedet kan være et problem, at muslimske børn følger deres religion ved at bære det islamiske hovedslør.

“Der er tale om børn, og det holder på ingen måde, at de skal gøres til en reklamesøjle for islam. En ting er voksne kvinder. Det er sådan set slemt nok. Men et endnu større problem er de flere og flere meget unge piger, som ligeledes er tildækket. Det er langt ude. Nogen af dem helt ned til 7-8 års alderen. Tildækningen af piger har samme betydning, som den har over for kvinder. Altså at barnet skal dække sig til, for ikke at blive forulempet af den mandlige del af befolkningen. Med en tildækning af små piger i skolen, accepterer vi dermed børn som seksuelle objekter, der skal passe på deres dyd, for ikke at friste manden. Det er ganske enkelt uacceptabelt,” siger Martin Henriksen til NewSpeek.

Martin Henriksen mener ikke, der er bekymring for at nogle muslimske børn vil afholde sig fra at bruge den danske folkeskole, hvis der indføres et forbud mod hijab. I så tilfælde vil han blot se forbuddet udvidet:

“Det er selvfølgelig en mulighed, at nogle så vil stoppe med at bruge vores folkeskole, men så bør vi udbrede forbuddet til at gælde alle skoler, der modtager offentligt tilskud, og dermed også de muslimske privatskoler,” mener Martin Henriksen.

Politiken bragte sidste år et interview med en muslimsk kvinde, der fortalte, at hun ville forlade Danmark, såfremt det islamiske hovedslør bliver forbudt. “Politisk er jeg liberal, og det er en lidt mærkelig diskussion, men der er et kompromis i det, som jeg kan leve med. Før min mand fik arbejde her i landet, fik vi at vide, at der er religionsfrihed her. Hvis man valgte også at forbyde tørklæde, ville jeg forlade Danmark,” fortæller Ahsan, der oprindeligt kommer fra Pakistan, til Politiken.

På spørgsmålet om, hvorvidt et forbud mod hovedslør i børnehaver og folkeskoler vil få muslimer til at forlade Danmark, svarer han:

“Det vil det givetvis, og færre vil også komme hertil. Men det er meget svært at spå om. Generelt ønsker Dansk Folkeparti, at Danmark skal fremstå så lidt attraktivt som muligt for den slags indvandring. Og et forbud er en del af det. Nu får vi snart forbudt burka og niqab, og det her er næste skridt.”

Vi spurgte til sidst Martin Henriksen, om der overhovedet er nogen former for islamisering, han vil tillade i det offentlige rum? Her var svaret kort og kontant “nej”.

Ekstrabladet afholdt sidste år en afstemning om, hvorvidt avisens læsere mener, at det islamiske hovedtørklæde, hijaben, bør forbydes i skolerne. Det viste et klart flertal for et forbud:

(Afstemning på EB.dk om forbud mod tørklæder i danske skoler viste et klart flertal for DFs forslag)

Læs også:

VIDEO: “JEG GÅR MED SLØR, NÅR DU GØR” – SMASK…!

FORBYD SLØR OG HALAL, SÅ REJSER DE AF SIG SELV…!

LAD 24-ÅRSREGLEN INDBEFATTE RELIGIØSE HOVEDSLØR

TÆSKEDE SIN SØSTER MED BASEBALL-KØLLE: VILLE IKKE BÆRE SLØR

Del artiklen her: