LAD 24-ÅRSREGLEN INDBEFATTE RELIGIØSE HOVEDSLØR

Del artiklen her:

Som demokratisk og humanistisk retssamfund må vi sikre, at alle børn og unge selv kan vælge religion, når de føler sig klar til det. De skal ikke have trukket islam ned over hovedet fra barnsben af.

Mange muslimske kvinder insisterer på, at de bærer deres religiøse hovedbeklædning frivilligt. Men frivilligt at gøre det eneste, man har lov til, er ikke frihed. Det er i bedste tilfælde held, når det eneste man har lyst til, tilfældigvis også er det eneste, man kan gøre uden at få skæld-ud eller det, der er meget værre.

Social kontrol og pres, Koranens trusler om evige lidelser i helvede til ulydige kvinder og den reelle risiko for seksuelle overgreb på utilslørede kvinder tæller i langt de fleste tilfælde meget mere end børnenes og de unges eget ønske.

Mange indvandrere kommer fra kulturer, hvor kvinder tæskes eller dræbes, hvis ikke de bærer slør. Disse normer tager de med sig til Vesten, hvor religiøst begrundet vold og tvang er blusset op i et omfang, der ikke er set siden middelalderen. Der er således sket en markant stigning blandt etniske børn og unge i Danmark, der søger beskyttelse imod religiøs kontrol og tvang. “Mange unge fortæller om lærere, der har berøringsangst over for de nydanske børns problemer,” fortæller Anita Johnson, direktør for RED, der hjælper religiøst forfulgte børn og unge i Danmark. Som eksempel blev en kun 14-årig pige i Sverige for nyligt banket med en baseball-kølle af sin bror, fordi hun nægtede at bære slør.

En australsk imam har udtalt, at kvinder som ikke dækker sig til, er som “utildækket kød“. Bliver de voldtaget, er det derfor deres egen skyld. Dette er helt i overensstemmelse med Koranen, der anbefaler kvinder at dække sig til, såfremt de ikke vil forulempes: “Profet! Sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække noget af deres overklædning ned over sig. Således vil de lettest blive genkendt og ikke blive forulempet. Gud er tilgivende og barmhjertig.” (Koranen 33:59).

Med 24-årsreglen har Folketinget åbent erkendt, at der er problemer med tvang blandt indvandrerkulturer. Reglen forsøger at sikre, at pigerne er gamle nok til at sige fra overfor eventuelle tvangsægteskaber med udenlandske statsborgere.

Men ægteskaber er langt fra det eneste, som er underlagt tvang i muslimske kredse. Kravet om tilsløring af piger er mindst lige så påtvunget og ligeledes et alvorligt indgreb i den personlige frihed til noget så centralt for mennesket som påklædning og religiøs praksis.

Vi er nødt til at sikre alle børn og unges grundlovssikrede ret til selv at vælge religion og påklædning. Vi kan ikke tillade os at se igennem fingrene med brud på menneskerettigheder og grundlovssikrede rettigheder, blot fordi der er tale om religion.

Derfor bør 24-årsreglen ikke kun indbefatte ægteskab, men også alvorlige indgreb i den personlige frihed såsom religiøs påklædning. Man kunne starte med at forbyde religiøse slør i daginstitutioner og skoler. Piger skal ikke – bogstaveligt talt – have trukket islam ned over hovedet. I hvert fald ikke før de selv er voksne nok til selv at vælge til eller sige fra.

Familier, som insisterer på at deres piger skal tilsløres, må dermed skulle finde et andet land at bosætte sig i. Det overlever vi nok.

Læs også:

FRA BURKA TIL TØRKLÆDE

TØRKLÆDET KAN FORBYDES MED SAMME ARGUMENT SOM DET, DER FORBØD BURKAEN

MÅLING: KLART FLERTAL AF DANSKERNE ER IMOD BURKA OG NIQAB

Del artiklen her: