KUN 28 PROCENT AF BRITERNE VIL FORBLIVE I EU

Del artiklen her:

Nej-siden i Storbritannien er ganske lille.

Kun 28 procent af briterne ønsker at forblive i EU. Det viser en ny rundspørge udført at Yougov.

Udsigten til at forlade EU har øget den økonomiske optimisme i Storbritannien. Briterne vil dermed være fri fra at betale hundreder af milliarder i medlemskab til Bruxelles, og de kan lave deres egne handelsaftaler med verdens mange lande. Dertil kommer selvfølgelig fordelene ved at være herre over sine egne grænser og udlændingpolitik – og glæden ved at få sit demokrati tilbage.

Arbejdsløsheden har ikke været lavere siden 1975, og folk har fået de højeste lønstigninger i 10 år. Det viser en frisk regeringsrapport.

Luksusbilmærket Rolls-Royce’s fabrik har netop måttet ansætte 200 flere arbejdere. Fabrikken runder dermed 2000 medarbejdere, det højeste i firmaets historie. Rolls Royce er i dag tyskejet, men der er ingen planer om at flytte fabrikken ud af England. Et klart signal om tillid til den britiske økonomi.

Mega-firmaerne Wells Fargo og Apple har begge investeret voldsomt i London siden Brexit-afstemningen. Wells Fargo har bygget et nyt hovedkvarter i London til godt 2,4 mia. kr. og Apple åbner et nyt hovedkontor på svimlende 46 hektar i den dyre hovedstad. Facebook arbejder også på et nyt hovedkontor i London med plads til 9.000 ansatte. “Disse investeringer er et signal om, at industrien har tiltro til Storbritanniens økonomi,” siger økonomisk ekspert Jeff Lessard.

Samtidig er EU i panik. Væksten i eurozonen er et godt stykke under verdens andre store økonomier. Og med Storbritanniens udtræden af unionen vil der hvert år mangle 109 milliarder kr. årligt i EUs budget. Hvis ingen vil betale regningen, går styret fallit. Alternativt skal dette gigantiske hul i budgettet dækkes af de øvrige EU-lande, hvilket forventes at øge modstanden imod styret i Bruxelles yderligere.

En nylig tværeuropæisk undersøgelse viser, at 64 procent af europæerne ikke forventer, at det vil have en negativ indflydelse på deres liv, såfremt deres land forlader EU. Tidligere på året viste en dansk rundspørge, at hvis danskerne fik valget imellem at være medlem af EU, eller af en nordisk union med fælles politik inden for miljø, retspolitik og udenrigspolitik, så ville hele 47 procent vælge den nordiske union. Kun 28 procent vil blive i EU.

Mens briterne glæder sig over den økonomiske vækst og øgede frihed, er ledelsen i EU rasende. EU’s koordinator for Brexit, Guy Verhofstadt, gav forleden en sjælden og bekymrende indsigt i styrets tankegang. I et anfald af raseri fortalte han, at EU ser folkestyre som et enormt problem, og råbte skingert, at medlemslandene skal overgive mere suverænitet og magt til EU.

Video: EU-leders raserianfald giver et indblik i tankegangen i EUs inderste maskineri:

Læs også:

AFSLØRING: KÆMPE ANTI-BREXIT DEMONSTRATION BETALT AF… EU

BREXIT: MASSER AF ARBEJDE OG HØJE LØNSTIGNINGER

MENINGSMÅLING: KLART FLERTAL AF ENGLÆNDERNE ER GLADE FOR BREXIT

KOMIKER PAT CONDELL I BIDENDE SATIRE OM BREXIT: FOLKETS VALG

UPS: DAVID CAMERON GLEMTE TÆNDT MIKROFON: “BREXIT IKKE SÅ SLEMT”

Del artiklen her: