UPS: DAVID CAMERON GLEMTE TÆNDT MIKROFON: “BREXIT IKKE SÅ SLEMT”

(Foto: David Cameron kom til at sige sin ærlige mening om Brexit ved et topmøde i Davos, Schweiz, "Ikke så slemt")
Del artiklen her:

Den tidligere britiske premierminister David Cameron kom ved en fejltagelse til at sige sin mening om Brexit.

Et flertal blandt Storbritanniens vælgere har som bekendt erklæret deres ønske om at forlade EU. Det internationale økonomiske magasin Forbes har allerede erklæret Storbritannien som værende det bedste land i verden at gøre forretning i i 2018. Forbes vurdering er en syngende lussing til alle, der advarer mod at udmeldelse af EUs tunge bureaukrati, indskrænkende handelsaftaler og milliarddyre medlemskab skulle være til skade for økonomien.

Som det ser ud, stopper Storbritanniens medlemskab af EU d. 29. marts 2019 kl. 23:00 europæisk tid. Med Storbritanniens udtrædelse af EU vil der være et enormt hul i unionens budget på svimlende 109 milliarder kroner årligt. Mange af disse penge skal de øvrige medlemslande finde frem af deres skatteyderes lommer, og det kan blive mere end svært. EU risikerer dermed at gå fallit eller må omtænke sin måde at fungere på.

Storbritannien har tilbudt at fortsætte med at betale til EU i op til to år efter, at landet har forladt unionen. Dette vil kunne holde EUs budget ovenvande i en periode, hvor Brexit og den glemte men stadigt eksisterende euro-krise skaber alvorlige problemer for styret i Bruxelles. Storbritanniens pris for de mange dejlige skattekroner er, at man vil forlange en bedre aftale omkring bl.a. samhandel med EU. Denne valgmulighed er irriterende for de selvvalgte magthavere i Bruxelles, der tørster efter at hævne sig på de britiske vælgere med dårlige handelsaftaler.

Imens briterne ifølge Forbes kan glæde sig over at deres land vil tiltrække en masse udenlandsk kapital – hvilket betyder flere arbejdspladser og flere penge i statens kasse – er EU i endnu en livstruende økonomisk krise. Briterne har klart overhånden i de pågående forhandlinger med unionens bureaukrater.

Det er måske derfor ikke så overraskende, at tidligere premierminister David Cameron ikke synes, at Brexit er så skidt endda. Forleden kom han til at sige sin mening om Brexit foran en mikrofon, som ved et uheld var tændt:

“Det har vist sig ikke at være så slemt som vi først troede,” sagde David Cameron uforvarende i mikrofonen om Brexit ifølge en række medier, herunder Mirror. “Det er ikke en katastrofe,” kunne man også opfange den tidligere premierminister sige om det forestående Brexit. Camerons udtalelser faldt under World Economic Forums møde i Davos i Schweiz, 2017.

Læs også:

VIDEO: VELOPLAGT BREXIT-LEDER GIVER HISTORISK SVINER TIL EUs FORMAND

EU VIL BLIVE TÆSKET I EN SUNDERE RETNING

EU-FORMAND SKEJER UD – DANSKE MEDIER TAVSE

Del artiklen her: