FARVEL TIL BURKAEN. NÆSTE PÅ LISTEN: SLØRET?

Del artiklen her:

Burkaen er blevet forbudt med henvisning til kvindeundertrykkelse. Så hvorfor er sløret ikke forbudt?

Kommentar af Nicolai Sennels

Det er fra dags dato forbudt at bære burka og niqab offentligt i Danmark. Det sker bl.a. med henvisning til, at de islamiske dragter er kvindeundertrykkende. Mange muslimske familier lever i dag efter en fortolkning af deres religion som betyder, at kvinder ikke skal have lov at vise deres ansigt udenfor hjemmet. Og at de ikke skal have samme muligheder for at kommunikere og indgå i det omgivende samfund som mænd. Det handler grundlæggende om kontrol af kvindens seksualitet og frihed.

Et spørgsmål trænger sig på, for hvad så med det islamiske slør? Også sløret handler om kontrol. Kontrol af kvindens ret til at klæde sig som hun vil og selv vælge sin identitet og religion. Og friheden til at være sammen med anderledes troende uden konsekvent at signalere, at hun er anderledes og mere ”ren” end dem. Sløret er langt fra kun 30 gram stof, som naive og kvindesvigtende politikere i sin tid påstod. Massevis af kvinder lemlæstes eller dræbes hvert år, fordi de nægter at bære det. Også i vores del af verden.

Selvfølgelig er sløret ikke så undertrykkende som burkaen, idet man jo trods alt kan se ansigtet. Men der ophører forskellen også. Så hvorfor forbyder man ikke også sløret i samme ombæring – i det mindste for piger i skolealderen? Mener politikerne, at en lille smule kvindeundertrykkelse trods alt er ok?

Læs også:

BARE 30 GR. STOF? VIDEO VISER SHARIA-POLITI OVERFALDE KVINDE FORDI SLØRET SAD “FOR LØST”

MARTIN HENRIKSEN (DF): DERFOR SKAL SLØR I FOLKESKOLEN FORBYDES

HER ER DET ISLAMISKE HOVEDSLØR FORBUDT

VIDEO: “JEG GÅR MED SLØR, NÅR DU GØR” – SMASK…!

LAD 24-ÅRSREGLEN INDBEFATTE RELIGIØSE HOVEDSLØR

TÆSKEDE SIN SØSTER MED BASEBALL-KØLLE: VILLE IKKE BÆRE SLØR

 

Del artiklen her: