ERLÆREDE ØSTEUROPA OG EU LIGE KRIG MOD HINANDEN?

(Foto: Ungarns premierminister Victor Orban, leder af det konservative parti Fidesz)
Del artiklen her:

EU truer med at bruge magt til at tvinge østeuropæiske land til at tage imod migranter. Ungarns premierminister siger, at man vil kæmpe imod.

EU vil ifølge flere medier bruge “magt” (engelsk: force) for at tvinge medlemslandene til at tage imod migranter og flygtninge. Udmeldingen fra Bruxelles er særligt rettet imod den såkaldte Visegradgruppe – Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet – der alle nægter at tage imod muslimer. Det er ifølge landene både af sikkerhedsmæssige årsager og fordi, de ønsker at bevare deres nationale kultur og identitet.

“Vores lederskab (af Visegrad-gruppen, red.) har besluttet, at vi ikke giver op for afpresning. For os kommer Ungarn først. Vi vil kæmpe imod dem, som ønsker at ændre Ungarns og Europas kristne identitet,” siger Ungarns premierminister Victor Orban ifølge About Hungary.

EUs magtovertagelse af Visegrad-landenes udlændingepolitik er ifølge flere medier planlagt til at ske i forbindelse med et topmøde i juni 2018 i Bruxelles.

Både Israel og USA har udtrykt støtte til Visegrad-landenes holdning, hvilket har øget presset yderligere på EU.

Samtlige østeuropæiske politiske iagttagere, som NewSpeek har kontaktet vurderer, at Visegrad-landene på ingen måde vil give efter for EUs pres – heller ikke selvom det vil koste dem deres medlemskab af unionen.

Magthaverne i Bruxelles opbygger i disse år en EU-hær. Det er uvist, om denne vil blive indsat i striden mod de østeuropæiske lande.

Video: Ungarns premierminister Victor Orban erklærer, at hans land vil kæmpe imod EU, såfremt unionen står ved deres planer om at bruge magt til at føre den overvejende muslimske migrantstrøm ind i Visegrad-landene:

Læs også:

SENNELS: EU I SPLITTELSE OG DANMARK VÆLGER RIGTIGT

TYSKLANDS REGERING SAMMENLIGNER LØKKES REGERING MED NAZISTER

PRÆSIDENT SAMMENLIGNER EU MED SOVJET OG MUSLIMSK MIGRATION MED TROJANSK HEST

Del artiklen her: