DERFOR BØR POLITIDIREKTØRER VÆLGES AF FOLKET, IKKE AF POLITIKERNE

(Foto: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K))
Del artiklen her:

Voldtægter er fordoblet på kun to år, og daglige skyderier tvinger folk til at spærre sig inde i deres eget hjem. Det skyldes blandt andet en fejlkonstruktion i vores demokrati.

Kommentar af Nicolai Sennels

Igen optrappes vold og utryghed i Danmark, og igen er politikerne “overraskede” og “chokerede”. Vores folkevalgte lever tilsyneladende i en osteklokke, for gang på gang reagerer de som små børn, der ikke forstår de mest basale principper omkring årsag og virkning. Skærer man i politi, forsvar og grænsekontrol samtidig med, at man inviterer hundredetusinder af mennesker fra en kultur, der har vold, mord og lovløshed som religion, ja, så går det galt.

Fra næste måned får vi så soldater på gaden. Det giver tryghed, og politiet får frigjort ressourcer. Om et par år, når et tilstrækkeligt antal tusinde piger og kvinder er blevet voldtaget, får vi nok lov til at bære peberspray. Og når tilstrækkeligt med vantro er blevet slagtet på islams alter, kan det også være, at danskerne endelig får lov at bevæbne sig med skydevåben til selvforsvar. Hvem ved, måske sker det endda, at politikerne indfører, hvad et stort flertal af europæerne allerede ønsker sig: Et komplet stop for muslimsk indvandring.

Læs også: RETTELSE: ANTALLET AF VOLDTÆGTER ER STEGET MED HELE 196 PROCENT!

Politikerne er konstant bagud i forhold til problemerne. Venstres Karsten Lauritzens udtalelse i forhold til bandekonflikten opsummerer mentaliteten i en nøddeskal: “Myndighederne skal have de bedst mulige forudsætninger for at være lige i hælene på de kriminelle grupperinger.” I hælene?!? Nej, vi skal ikke være i hælene. Vi skal være foran.

Og her er det, at en farlig fejlkonstruktion i selve vores demokrati spiller ind.

En af grundene til, at politikerne altid reagerer for sent og for slapt overfor kriminalitet, er at politidirektører i Danmark er politisk udpegede. Den til enhver tid siddende justitsminister vælger, hvem han eller hun vil have til at lede politiet. Dermed bliver det de glatte politiske ål, og ikke uslebne mandfolk med hår på brystet, der vælges til at lede lovens lange arm. Hvad vi har brug for, er politidirektører, der tør kalde en spade for en spade og en katastrofe for en katastrofe, ikke politiske karriereryttere.

Et godt eksempel er Politiets Efterretningstjeneste. Hele to ledere af PET påstod i sin tid, at terrorister ikke ville snige sig ind i Europa gemt blandt flygtninge. Enhver almindelig dansker kunne allerede dengang regne ud, at selvfølgelig vil netop flygtningestrømmen være terroristernes foretrukne camouflage og rejserute. Daværende justitsminister og Facebook-skribent Søren Pind (V) fulgte desværre politiets lederes anbefalinger og ikke logik og sund fornuft, og i dag står vi så med en terrorkatastrofe, der har ført til, at betonklodser, tungt bevæbnede soldater og masseovervågning er blevet den nye normal. Trist.

Læs også: REGERINGENS BANDEPAKKE VIL TVANGSSPREDE BRUTALE KRIMINELLE OVER HELE LANDET

Politidirektører har stor indflydelse på samfundet og borgernes hverdag og bør derfor, ligesom politikere vælges af folket. Så kan vi vælge, om vi vil have pæne slipsedrenge, der taler politikerne efter munden, eller livserfarne kvinder og mænd, som tager folks utryghed alvorligt og tør tale højt om den reelle fare.

I både USA og England vælges politiets øverste ledelse af folket. En model, som også Dansk Folkeparti’s Morten Messerschmidt har plæderet for.

I et sundt demokrati er der en klar adskillelse mellem de vigtigste magter i samfundet. Men i Danmark er politikere og politi smeltet sammen i en sådan grad, at politidirektørerne ikke tør sige sandheden til politikerne, fordi sidstnævnte er deres chefer, og dårligt nyt kan derfor resultere i fyring eller mistede bonusser for politidirektørerne.

Resultatet af politiets arbejde mærkes først og fremmest af borgerne, ikke af politikerne bag Christiansborg’s tykke mure med al deres terrorsikring og skudsikre glas. Derfor bør det også være borgerne, der vælger, hvem de ønsker skal passe på dem.

Venstres Jakob Ellemann-Jensen har selv luftet tanken om, at politiets ledelse giver et forkert billede af sikkerhedssituationen i Danmark. I forbindelse med den verserende bandekonflikt ville han istedet for at lytte til Rigspolitiet lytte til politiet, som er ude i den spidse ende”.

Samtidigt opfordrer Jakob Ellemann-Jensen Rigspolitiet til at være mere ærlig omkring alvoren: “Det er bydende nødvendigt, at vi politikere får det sande billede fra Rigspolitiet og ikke et skønmaleri. … Der er en politisk vilje til at prioritere de opgaver, som politiet står over for i forhold til ressourcer og værktøjer. Men det kræver, at vi fra Rigspolitiet får det rigtige billede.”

Hvis ikke politiets ledelse kunne fyres af politikerne, ville vores folkevalgte ikke skulle tigge og bede om at få sandheden råt for usødet. Men sådan er situationen i den nuværende model. Borgerne derimod kan man ikke lyve så let overfor, for de oplever resultatet af politiets indsats i deres egen hverdag. Så lad os stå for at vælge vores politidirektører.

Læs også: LOYAL TO FAMILIA: MORDERISK SØN AF SOCIALDEMOKRATISK POLITIKER SAT FRI I DANMARK TIL AT LEDE FARLIG BANDE

Del artiklen her: