ARBEJDSLØSHED: TRUMP 7 GANGE BEDRE END LØKKE TIL INTEGRATION

(Foto: Lars Løkke Rasmussen (V) t.v. og Donald Trump t.h.)
Del artiklen her:

Arbejdsløsheden blandt USAs sorte er den laveste nogensinde. I Danmark er arbejdsløsheden blandt sorte uhyggeligt høj.

USAs økonomi har siden Donald Trumps indsættelse sat den ene historiske rekord efter den anden. Trumps opskrift er enkel: Lavere skatter, mindre bureaukrati og en økonomisk politik, der beskytter det hjemlige arbejdsmarked imod at fabrikker rykker ud, og at udenlandske varer rykker ind.

De deraf følgende højere lønninger og langt flere og bedre muligheder på det amerikanske arbejdsmarked kommer også landets mange minoriteter til gavn. Mange sorte og latinoer, der før har haft svært ved at give deres børn en fremtid og trække deres familie op i middelklassen, får nu jobs. Dette er godt for integrationen og sammenhængskraften i det store land.

“Arbejdsgiverne er nødt til gribe stadigt dybere i puljen af arbejdsløse, og det betyder, at mange, som har været udenfor arbejdsmarkedet, nu kan få job. Blandt de 25 til 54-årige er der den laveste arbejdsløshedsprocent i syv år. Gevinsten ved det forbedrede arbejdsmarked kommer særligt de grupper, der normalt oplever diskrimination, til gode. Arbejdsløsheden blandt sorte amerikankere var nede på 6,8 procent i november 2017, den laveste procent man nogensinde har målt,” erkender det ellers notorisk Trump-kritiske New York Times.

Danmark har, med de høje skatter og et arbejdsmarked sønderskudt af især østeuropæisk arbejdskraft og udflytning af arbejdspladser til billigere produktionslande, omvendt langt sværere ved at få sorte i arbejde. F.eks. står seks ud af 10 personer med somalisk baggrund i Danmark udenfor arbejdsmarkedet. Samlet set har kun omkring halvdelen af alle ikke-vestlige i Danmark, som er i den arbejdsdygtige alder, et arbejde.

I runde tal er Donald Trump ca. 7 gange bedre end Lars Løkke Rasmussen (V) til at få sorte borgere i arbejde.

Læs også:

REGNSKABET ER GJORT OP: OBAMA DÅRLIGSTE PRÆSIDENT FOR USAs ØKONOMI SIDEN 2. VERDENSKRIG

STEMTE SIG UD AF EU OG BLEV VERDENS NUMMER ÉT I ØKONOMI

KANNIBALISME, DØDSVOLDTÆGTER OG FOLKEMORD: HER ER TERRORISTERNE, SOM LARS LØKKE VIL HAVE TIL DANMARK

Del artiklen her: