PET BEKRÆFTER BEHOV FOR GRÆNSEKONTROL: “TERRORTRUSLEN KAN KOMME FRA ET AF VORES NABOLANDE”

SverigePoliti
Del artiklen her:

Både Tyskland og Sverige har taget imod hundredtusinder af personer fra områder med høj koncentration af jihadister. I midten af denne terror-sandwich er Danmark. Behov for grænsekontrol?

Politiets Efterretningstjeneste giver nu debatten om grænsekontrol af rejsende fra Sverige ny næring. Dansk Folkeparti og de Konservative har allerede meldt ud, at de udover grænsekontrol mod Tyskland også ønsker grænsekontrol ved Danmarks nordlige grænse.

Læs også: NØDRÅB FRA SVENSK POLITI: “HJÆLP OS, HJÆLP OS!”

Terrortruslen skyldes særligt to ting. For det først har både Tyskland og Sverige taget imod hundredtusinder af personer fra lande med høj koncentration af jihadister. For det andet har især Sverige tabt kontrollen med store områder til bevæbnede radikale islamister. I disse områder udklækkes i disse år tusinder af jihadister, og de svenske myndigheder har ikke kapacitet til at bremse udviklingen og følge terroristernes færden. Med andre ord: De danske myndigheder må tage højde for, at situationen i Sverige er ude af kontrol.

Et af de værst ramte områder er Rosengård i Malmø, der ligger kun en halv times kørsel fra Rådhuspladsen. Netop Rådhuspladsen var målet i 2010, da tre bevæbnede terrorister blev anholdt på vej fra Sverige til Danmark for at dræbe så mange som muligt på Jyllands-Postens redaktion på Rådhuspladsen.

Dertil kommer truslen fra bevæbnede indvandrerbander i Sverige, som i mange tilfælde også er radikaliserede og har kamperfaring fra rejser til Islamisk Stat i Syrien. Ifølge dansk politi er der en livlig trafik af sådanne bander over Øresundsbroen.

PETs advarsel, som er givet i et skriftligt svar til DR, er utvetydig:

“PET er opmærksom på, at truslen mod Danmark kan komme fra udlandet. Når vi følger udviklingen i trusselsbilledet, omfatter det derfor også, hvordan det påvirkes af forhold i udlandet, ikke mindst i vores nabolande. Vurderingen er, at der blandt flygtninge og migranter, som er ankommet til Europa og Danmark, kan være personer, der kan udgøre en terrortrussel enten som følge af direkte forbindelse til militante islamistiske grupper i udlandet eller som følge af radikalisering.”

Læs også: HVIS TERROREN RAMMER DANMARK, BØR LØKKE TRÆDE TILBAGE

Ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp fra den svenske forsvarshøjskole skyldes den eksplosive vækst i det svenske ekstremistmiljø propaganda fra Islamisk Stat.

“Det har været med til at øge rekrutteringen af islamistiske sympatisører i de store ghetto-områder i Sverige,” siger han ifølge DR.

Laura Lindahl fra Liberal Alliance har udtalt, at partiet vil afvente eksperters vurdering af terrortruslen fra Sverige, førend man vil tage stilling til eventuel grænsekontrol. Spørgsmålet er, om PETs vurdering netop er den ekspertvurdering der kan få partiet til at tilslutte sig Dansk Folkepartis og regeringspartneren de Konservatives krav.

Læs også: 150.000 KVINDER I SVERIGE HAR FÅET KLITORIS SKÅRET AF

Del artiklen her: