TUSINDER AF VOLDELIGE JIHADISTER GÅR FRIT OMKRING I SVERIGE, ØRESUNDSBROEN ER PIVÅBEN

Del artiklen her:

Sverige er i dag at betragte som en alvorlig sikkerhedstrussel mod Europa. Hvor galt skal det gå, førend der kommer grænsekontrol ved Øresundsbroen?

Sveriges efterretningstjeneste, Säpo, advarer nu om, at “der er tusindvis af potentielle terrorister i Sverige. Hvor galt det kan gå var jihadangrebet 7. april 2017 et eksempel på. Her kørte en troende muslim en lastbil igennem en befærdet shoppinggade i Stockholm og dræbte fem og sårede ni alvorligt.

Jihadisten var kommet til Sverige som asylansøger fra Usbekistan. De svenske myndigheder afviste hans ansøgning, men terroristen, den 39-årige Rakhmat Akilov, gemte sig for politiet. Ifølge de usbekiske myndigheder havde Akilov tilsluttet sig Islamisk Stat mens han boede i Sverige, hvilket vidner om terrornetværkets effektivitet når det gælder rekruttering af jihadister i svenskernes før så trygge og fredelige land.

Samtidigt er der en enorm opblomstring af tungt bevæbnede bander i Sverige, hvoraf mange medlemmer har kontakter til Danmark gennem enten familiebånd eller banderrelationer. Også disse nyder godt af den frie, ukontrollerede grænseovergang til Danmark.

Den svenske journalist Joakim Palmkvist advarede allerede i 2013 om, at den manglende grænsekontrol ved Øresundsbroen er en vigtig brik i de væbnede – og ofte også religiøse – banders aktiviteter:

“Øresundsbroen skaber et givtigt samarbejde mellem banderne i København og Malmø. Danske bandefolk kommer tit til byen, og der er ingen tvivl om, at der er meget tætte koblinger over sundet. Desværre er politiet ikke lykkedes med at samarbejde på samme vis – jeg har i hvert fald ikke set ét konkret resultat, som kommer af samarbejde mellem de to landes politi,” udtaler Joakim Palmkvist til fagbladet DANSK POLITI.

Hvor galt skal det gå, førend de ansvarlige indfører grænsekontrol til Europas måske farligste land?

Del artiklen her: