MACRON: EU ER DÅRLIG FOR ARBEJDERNE, MIDDELKLASSEN OG DE ÆLDRE

(Foto: Frankrigs liberale præsident, Emmanuel Macron)
Del artiklen her:

Frankrigs præsident Emmanuel Macrons indrømmelse har sendt chokbølger igennem EU.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron blev for nyligt interviewet på BBC. Her erkendte han til manges overraskelse, at EU har været dårligt for rigtig mange borgere. Han erkendte også, at globalisering rammer mange.

På spørgsmålet om hans holdning til Brexit viste Macron forståelse overfor de engelske vælgere:

“Jeg skal ikke dømme eller kommentere på jeres befolknings beslutning. Men min tolkning er, at et af de mennesker, som taber på globaliseringen, havde fået nok,” sagde præsidenten til den engelske tv-kanal.

Spurgt om han tror, at et flertal af franskmændene ville stemme deres land ud af EU, hvis de fik chancen, var Macron vævende:

“Ja, formentligt, formentligt. Ja, i en lignende kontekst. Men vi har en anden kontekst i Frankrig. Jeg ville ikke turde vædde om det – jeg ville skulle kæmpe hårdt for at få et ja til EU.”

Macron, der ved sin valgsejr fravalgte Frankrigs nationalsang til fordel for EU’s kendingsmelodi, lyder i det hele taget til at have ændret holdning til EU:

“Min forståelse er, at middelklassen, arbejderklassen og de ældre oplever, at udviklingen de seneste årtier ikke har været været til fordel for dem. At EU’s beslutninger ikke har gjort dem godt.”

Tvivlen om glæderne ved EU gnaver tilsyneladende hos selv de mest loyale følgere af det selvvalgte styre i Bruxelles.

Læs også:

SENNELS: EU I SPLITTELSE OG DANMARK VÆLGER RIGTIGT

EU LAVER LUFTBRO FOR MIGRANTER FRA AFRIKA

EU-LEDER: EU ER FOR “HVID”

Del artiklen her: