INTERVIEW: “DERFOR FEJRER VI FRIHEDEN D. 24. JUNI”

(Foto: Præsten Johan Christian Nord taler ved Folkefesten 2017)
Del artiklen her:

Folkefest tager temperaturen på danskernes frihed.

I Sovjet kunne det have alvorlige konsekvenser for dem, der åbent udtrykte modstand imod socialisternes og statens politik. Meget af den politiske diskussion foregik derfor i små lukkede fora. Litteratur og nyheder, såkaldt samizdat, blev omdelt i hemmelighed.

Sådan har det også foregået mange år i Danmark og resten af Vesteuropa, hvor islamkritikere – seneste den britiske helt Tommy Robinson – risikerer at blive slået hårdt ned på af enten myndighederne eller socialister, skulle man afvige fra deres planer for os alle. Tastaturkrigere kalder nogen dem: Folk der under falske navne og profiler siger deres kritiske mening om den nye grønne dille, islam og dens mange tilhængere.

Takket være mange modige menneskers utrættelige arbejde er samfundsdebatten i Danmark nu åben for en mere reel diskussion af islam og muslimsk indvandring. Demonstrationer er blevet mere almindelige, færre gemmer sig bag falske navne og adresser på internettets og avisernes debatsider og bortset fra klovnepartiet Alternativet og Enhedslistens nationale (imod EU) socialister har så godt som hele Folketinget forstået faren ved muslimsk indvandring og islams totalitære tendenser.

Dette har skabt plads til Folkefesten – en årlig slags festival for frihed – som i år fylder 5 år. NewSpeek har talt med Søren Lind Jensen, medlem af Den Danske Forening, som har hovedansvaret for årets udgave af Folkefesten.

“Det hele startede i 2013, og det var egentligt ikke meningen, at det skulle være andet end dét. Vi ville fejre bloggen Uriaspostens (uriasposten.net, red.) tiårs jubilæum og takke dens hårdtarbejdende ejer Kim Møller for hans historiske indsats. Hans arbejde har på sin vis været referenceramme for aktivister af forskellig art igennem årene. Ikke kun islam-kritikere, men også kritikere af mediernes åbenlyse venstredrejning og af socialismens konstante forsøg på at ensrette mennesker og lege tankepoliti,” fortæller 58-årige Søren Lind Jensen, der til dagligt er lektor på en ingeniørhøjskole.

“Men Uriaspostens fødselsdagsfest blev en kæmpe succes, og på utallige opfordringer besluttede vi at gøre det til en tradition,” fortæller den smilende lektor. “Mange kender jo hinanden fra debatten i medierne, men man skal ikke forklejne det at mødes ansigt til ansigt. Det giver et boost at være blandt ligesindede, og den tillid der opstår, når man hygger sig sammen, er blevet grobund for meget godt samarbejde i løbet af årets resterende 364 dage,” siger Søren Lind Jensen, der udover at være i Den Danske Forenings styrelse, også er aktiv i grundlovsforeningen Dansk Kulturs bestyrelse.

“Og så er Folkefesten også en måde at markere to kronjuveler i vores grundlov på, nemlig forsamlingsfriheden og ytringsfriheden. Vores lille frihedsfestival er et vigtigt signal om, at folk, der går imod strømmen, ikke har noget at skamme sig over. Vi har det godt med det, vi gør, og vi står gerne frem. Det er bare ærgerligt, at der skal være så meget sikkerhedsopbud – men sådan er det desværre i dagens Danmark,” fortæller han med henvisning til det meget politi, der skal være for at holde voldelige socialister og eventuelle terrorister på afstand fra arrangementet.

Der er ikke længere så meget samizdat over den borgerlige aktivisme som tidligere. Folkefesten har derfor valgt ikke længere at hemmeligholde tid og sted – et godt tegn for tidens ånd. Det bliver på Christiansminde i Jægerspris d. 24. juni. Læs mere om arrangementet her.

Læs også:

HVORNÅR FÅR POLITIKERNE NOK AF POLITIETS ACCEPT AF VOLDELIGE AUTONOMES ANGREB PÅ YTRINGSFRIHEDEN?

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER PROBLEMATISERER YTRINGSFRIHEDEN

FJERN LICENSEN OG MEDIESTØTTEN: MEDIER SKAL LEVE AF DERES TROVÆRDIGHED, INTET ANDET

MÅLING: STORT FLERTAL MENER, AT DE ETABLEREDE MEDIER HAR “PROBLEMER MED TROVÆRDIGHEDEN”

Del artiklen her: