FACEBOOK ANKLAGER MEDIERNE FOR FAKE NEWS MOD TRUMP

(Foto: Mark Zuckerberg, stifter af Facebook)
Del artiklen her:

Facebooks ledelse anklager de etablerede medier for skæv og negativ dækning af USAs præsident Donald Trump.

USAs justitsministerium har afsluttet deres første del av efterforskningen i russisk indblanden i det seneste valg. Blandt konklusionerne er, at ingen amerikanere – altså heller ikke Donald Trump – har samarbejdet med Putins Rusland om at påvirke valget. En anden konklusion er, at den russiske påvirkning er ganske lille: Det drejede sig om et par hundrede falske Facebook-konti – og de var ikke, som mange troede, beregnet på gøre Trump til præsident. De støttede flere forskellige kandidater og startede allerede i 2014, altså lang tid før Trump meldte sig som præsident kandidat. Udover facebookopslag arrangerede russerne to små demonstrationer med tilsammen under 50 deltagere – den ene for og den anden imod Trump (den største af de to demonstrationer var imod Trump). Den russiske indsats ser først og fremmest ud til at handle generelt om at skabe splid internt i Vesten og til demokratiet generelt.

En detalje, som danske statsstøttede løgnemedier ikke overraskende har undladt at omtale, er Facebooks ledelses reaktion på hele miseren:

“Meget interessant at følge Muellers (den særlige undersøger) sigtelser i dag. Vi har vist de russiske opslag med kongressen, Mueller og det amerikanske folk for at vise, hvordan russerne misbruger vores system. Der er dog stadig centrale fakta i sagen, som mangler at komme for dagen,” skriver Facebooks vicedirektør for annoncering Rob Goldman i en række tweets.

“Medierne har mest af alt fokuseret på russiske forsøg på at påvirke udkommet af valget i 2016. Jeg har set alle de russiske opslag, og jeg kan sige med sikkerhed, at påvirkning af valgresultatet *IKKE* var deres hovedformål,” skriver Goldman.

“Hovedparten af de russiske opslag skete EFTER valget. Vi har fortalt om dette, men kun ganske få etablerede medier har taget dette faktum op, fordi det ikke passer med deres linje overfor Trump,” siger han som en verbal lussing til medierne. Rob Goldman konkluderer, at mediernes vinkling på hele sagen har været lige netop hvad russerne forsøgt at opnå: At skabe splid i befolkningen.

Når nu den løgnagtige historie formentligt en gang for alle er begravet, kan man forvente at de statsfinancierede medier vil angribe Trump på andre måder: Ligegyldige sladderhistorier om påståede elskerinder osv.

Læs også:

HARVARD-FORSKERE: TRUMP HAR RET I MEDIEKRITIK

ARBEJDSLØSHED: TRUMP 7 GANGE BEDRE END LØKKE TIL INTEGRATION

TRUMPS POPULARITET BLANDT SORTE FORDOBLET

Del artiklen her: