BLASFEMISK KUNSTNER MED MUHAMMED-MASKE ANHOLDT FORAN BLASFEMI-UDSTILLING

Del artiklen her:

(Foto: Uwe Max Jensen iført sin muhammedmaske (Uwe Max Jensen))

Muslimernes profet må og skal åbenbart absolut ikke på nogen måde indgå i Skovgaard Museets udstilling om blasfemi.

Provokunstneren Uwe Max Jensen blev fredag eftermiddag anholdt foran Skovgaard Museet i Viborg, hvor han iført Muhammed-maske forsøgte at komme ind til museets udstilling om blasfemi. Museets beslutning om ikke at vise tegninger af muslimernes profet har mødt kritik fra mange kanter. Både integrationsminister Inger Støjberg (V) og Dansk Folkepartis Søren Espersen har således reageret ved på sociale medier at vise Kurt Westergaards berømte muhammedtegning.

Læs også: DE ANDRE MEDIER TØR IKKE VISE DEM: SE STØJBERGS OG ESPERSENS MUHAMMEDTEGNINGER HER PÅ NEWSPEEK

På Skovgaard Museets udstillingen ses bl.a. en jesusfigur nedsænket i urin og flere nøgle ikoner.

Uwe Max Jensen fortæller til NewSpeek:

“Jeg gjorde det, fordi museet havde valgt ikke at tage muhammedtegningerne med. Det kunne museet måske have forsvaret, hvis udstillingen kun havde været om kunst, men det er jo mere end det. F.eks. har de billeddokumentation af Islamisk Stats ødelæggelser kunst i Syrien. Det er jo ikke kunst, det er dokumentation. Udover mig var en anden kunstner Kim Stig Andersen også mødt op iført muhammedmaske. Vi gjorde det under parolen ‘det fortrængte vender tilbage i perverteret form’.”

Uwe Max Jensen beskriver forløbet:

“Vi havde meldt os til ferninseringen – godt nok under andre navne – og målet var at komme ind på udstilling for dermed sikre, at Muhammed også var repræsenteret. På vej ind på museet stopper en sikkerhedsvagt os. Vi tager vores masker på, mens vagten beder os forlade museet. I frustration lader jeg mine bukser falde ned om anklerne, så jeg står der i bar numse og dolk som man vist kalder det. Politiet kommer ræsende og anholder mig iført maske og nøgen underkrop. Mens jeg stadig har masken på bliver jeg lagt i håndjern og kørt væk i en politibil.”

Læs også: OSCE, MENNESKERETTIGHEDER OG DEN OBLIGATORISKE LØGN

Uwe Max Jensen fortæller, at han for sit optrin har fået en bøde for forstyrrelse af den offentlige orden. “Måske får jeg også en bøde for bluffærdighedskrænkelse,” fortæller han til NewSpeek.

På Uwe Max Jensens Facebook-profil skriver han: “Profeten Muhammed blev i dag anholdt foran Skovgaard Museet i Viborg, inden det lykkedes ham at komme ind på museets udstilling om blasfemi.”

TV Midtvest har et kort indslag om episoden, men vælger kun at vise klip, hvor forsiden af masken – og dermed muhammedtegningen – ikke kan ses.

Læs også: INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER PROBLEMATISERER YTRINGSFRIHEDEN

Del artiklen her: