XI JIPING: USA FORSØGER AT DÆMME OP FOR KINA

Jinping
Del artiklen her:

Af Fyodor Lukyanov.

[NewSpeek bringer her en oversættelse fra fransk. Der er indsat afsnit og mellemrubrikker for at lette læsningen på skærmen]

Washingtons handlinger udgør en “stor udfordring”, erklærer den kinesiske præsident.

Xi Jinping besøgte nationale politiske rådgivere og deltog i Kinas 14. nationale komites politiske rådgivende konference (CCPPC).

Den kinesiske præsident har offentligt kritiseret USA og har anklaget USA i spidsen for Vesten at gøre et forsøg på at “dæmme op for” Kina. Udenrigsministeren, Qin Gang, har også opfordret Washington til at “slå bremserne i”, ellers vil de risikere en “konflikt og en konfrontation”.

“De vestlige lande har under USA’s ledelse iværksat en inddæmningspolitik, en indkredsning og en undertrykkelse af Kina, som har medført vanskeligheder uden fortilfælde for udviklingen af vores land”, sagde Xi Jinping i et sjældent verbalt angreb, som det blev citeret af landets medier.

IndoPacific

[billedet viser stillingen, men er fra en anden artikel]

Kinas regeringschef mødtes med grupper fra industrien og handel ved et årligt møde i kommunistpartiets konsultative organ. Diskussionerne var især koncentreret om Kinas økonomi og med ytringer om Washingtons politik, som var et eksempel på det, han kaldte det internationale miljøs “usikre og uforudsigelige faktorer”, som også omfattede Covid-19 pandemien.

Xi afstår normalt fra at kritisere USA direkte
Xi afstår normalt fra at kritisere USA direkte. Michael Swanine, ledende forsker ved Quincy Institute for Responsible Statecraft, har udtalt til New York Times, at så vidt han var orienteret, var det første gang, den kinesiske statsleder “udtalte sig offentligt og gjorde disse faktorer til ét med USAs handlinger”.

Hertil kommer, at endnu en højtstående embedsmand har beskyldt USA for at bruge luskede taktikker.

“USA foregiver at forsøge at overgå Kina, men ikke at de søger en konflikt. I virkeligheden stiler Kinas såkaldte “konkurrent” [USA] efter at beherske og undertrykke Kina på ethvert område”, erklærede udenrigsminister Qin Gang som en sidebemærkning ved et møde i den kinesiske lovgivende forsamling.

Han sammenlignede den amerikanske regering med en atlet, som forsøger at få modstanderen til at snuble i stedet for at give det bedste af sig selv. Washington håber på, at Beijing ikke vil gå til modangreb, når de bliver mål for sådanne aktioner, udtalte ministeren, og han tilføjede, at dette ikke ville være muligt. USA’s bane vil føre til en katastrofe, som ingen sikkerhedsforanstaltninger vil kunne forhindre, advarede han.

“Hvis USA ikke bremser op, men fortsætter med at accelerere på det forkerte spor, vil ingen sikkerhedsforanstaltninger kunne forhindre afsporingen, og der vil helt sikkert opstå en konflikt og en konfrontation”, sagde Qin, som er Kinas tidligere ambassadør i USA.

Washington har beskyldt Beijing for at “underminere den regelbaserede orden” ved sin politik og har pålagt en række lande økonomiske restriktioner herunder et forbud mod at eksportere visse halvledere til landet sidste år.
Spændingerne eskalerede yderligere i sidste måned, da Washington beskyldte Kina for at flyve med en “spion ballon” over amerikansk jord, mens det ifølge Kina kun var en meteorologisk ballon, som var kommet på afveje.

source: Le Cri des Peuples

***

https://lecridespeuples.fr/2023/03/07/la-chine-assume-enfin-son-role-de-superpuissance-et-cela-va-changer-le-monde/

Del artiklen her: