TVÆR-EUROPÆISK MÅLING: STORT FLERTAL AF EUROPÆERNE ØNSKER NATIONAL KONTROL MED GRÆNSERNE

Del artiklen her:

En tvær-europæisk måling blandt et repræsentativt udsnit af EUs borgere viser, at et klart flertal er imod Schengen-aftalen.

EU eksisterer formentlig kun endnu, fordi det bureaukratiske styre i Bruxelles ser stort på demokratiet. År efter år viser meningsmålinger nemlig, at den selvudpegede Kommission og politikerne under dem er helt ude af trit med vælgerne.

Senest har en tvær-europæisk måling, udført af analyseinstituttet PEW, vist klart flertal for, at landene selv – og ikke EU – skal have kontrollen med grænserne. Schengen-aftalen, som betyder, at medlemslandene tvinges til at holde grænserne åbne af hensyn til “den fri bevægelighed”, er altså ikke populær blandt europæerne.

Læs også: PET BEKRÆFTER BEHOV FOR GRÆNSEKONTROL: “TERRORTRUSLEN KAN KOMME FRA ET AF VORES NABOLANDE”

Dette skyldes formentlig de økonomiske og sikkerhedsmæssige problemer, som de åbne grænser giver.

7 ud af ti europæere i de lande, undersøgelsen nævner (Sverige, Polen, Frankrig og Ungarn) ønsker, at deres eget land har kontrol med grænsen.

En meningsmåling udført af Voxmeter for Ritzau i maj 2017 viser, at 47 procent af danskerne ønsker grænsekontrol. 43 procent er imod, mens otte procent ikke har besluttet sig.

Læs også: TYSKLAND HAR 24.400 EKSTREME ISLAMISTER, GRÆNSEN ER HULLET SOM EN SI

Del artiklen her: