TRUMPTASTISK: 298.000 FLERE JOBS PÅ ÉN MÅNED

Del artiklen her:

Statsstøttede medier og såkaldte “eksperter” stod i kø før det amerikanske valg 8. november 2016 med en regn af dommedagsprofetier om, hvordan det ville gå, såfremt Donald J. Trump ville vinde valget.

Siden da er den amerikanske økonomi galloperet frem. Aktieindekserne slår konstant rekorder, og de nyeste jobtal overgår alle forventninger. I februar slog Dow Jones Indekset sin egen rekord 11 dage i træk. Standard & Poors Indekset og Nasdaq oplever lignende rekordvækst.

Den slags økonomiske mirakler er ikke set på amerikansk jord siden den konservative Ronald Raegan regerede i 80erne.

Trumps mirakelopskrift

Trumps simple og husmandsfornuftige økonomiske strategi er simpel:

  1. Lavere skatter
  2. færre regler
  3. nedlæggelse af de frihandelsaftaler, som har gjort det muligt for amerikanske firmaer at flytte arbejdspladser til udlandet, hvor de kunne producere varerne billigt og sende dem hjem til amerikanerne – mens de arbejdere, der producerer varerne, betaler skat i det land, hvor varerne produceres.

Hundredtusinder af nye jobs

Jobvæksten har været enorm, siden Trumps tiltrædelse. Begejstrede økonomer vurderede således, at der i USA ville blive skabt hele 200.000 nye jobs i februar alene.

Nu er måneden omme, og det viser sig, at hele nye 298.000 jobs blev skabt i februar.

Det betyder selvfølgelig meget for den enkelte amerikaner – efter en hård økonomisk periode under Obama – at der igen er jobs at få.

Mange af jobsne er indenfor fag, hvor der kræves ingen eller kun kortere uddannelser.

Her finder man en stor del af USAs etniske minoriteter, som nu under Trump har fået chancen for at træde ind i middelklassee og give deres børn en god uddannelse.

Den side af historien har statsstøttede medier selvfølgelig ikke tid til at fortælle, for de har travlt med at fylde vælgerne med øregas om, hvor forfærdeligt det er, at Trump vil bremse indvandring fra lande kendt for eksport af terrorister og kriminelle og håndhæve sit lands grænser.

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.