TRUMP FORBYDER INDREJSE FRA LANDE, SOM IKKE TAGER DERES UDVISTE BORGERE RETUR

Del artiklen her:

USAs præsident Trump viser endnu en gang handlekraft, når det gælder farlige indvandrere. En enkel og effektiv løsning på et problem, som også plager Danmark.

Kommentar af Ivan Dybdal

Både i Danmark og i de fleste andre lande i EU, har man ikke kunnet eller ønsket at finde på løsninger for at få især mellemøstlige og afrikanske lande til at tage imod afviste asylansøgere eller andre udviste udlændinge. Det gælder bl.a. farlige udlændinge dømt for terror, vold eller voldtægt, som derfor får lov at gå frit om på danske gader og stræder.

Måske kunne de lære af den nye amerikanske regering under ledelse af den republikanske præsident Trump, der netop har opfyldt endnu et af sine mange markante valgløfter. Loven viser endnu engang, at den succesfulde præsident sætter sine egne borgeres sikkerhed højere end forældede FN-konventioner og politisk korrekthed.

Læs også: KÆMPE FLERTAL STØTTER TRUMPS INDREJSEFORBUD FOR MUSLIMSKE LANDE

Trump administrationen har indført visum sanktioner over for fire lande, der har nægtet at tage udviste borgere tilbage. Embedsmænd i Homeland Security og i State Department bekræftede det tirsdag, men afviste at nævne navnene på de fire lande. Kilder, der har fulgt overvejelserne i de seneste uger, siger imidlertid, at landene er Cambodja, Eritrea, Guinea og Sierra Leone.

Indførelsen af sanktionerne opfylder et valgløfte, præsident Trump gav, samtidig med at han angreb Obama administrationen for ikke at gøre mere for at tvinge visse lande, der nægtede, til at tage imod deres udviste landsmænd.

Homeland Security benyttede i denne uge loven ved at meddele State Department, at nu skulle man stoppe udstedelse af visa til nogle eller alle disse landes borgere.

“Vi kan bekræfte, at Department State har modtaget meddelelsen fra Department of Homeland Security vedrørende fire lande, der har nægtet at acceptere eller urimeligt forsinket tilbagesendelsen af sine statsborgere”, sagde en afdelingschef til The Washington Times.

“Når vi modtager en sådan anmodning, arbejder ministeriet for at gennemføre et visumstop så hurtigt som muligt, på den måde finder udenrigsministeren det mest hensigtsmæssigt for at nå det ønskede mål.”

 

Del artiklen her: