STØJBERG KALDER ASYL-REGNING PÅ 750 MIO. KR. FOR SUCCES

Inger-Støjberg
(Foto: Inger Støjberg (V) (venstre.dk))
Del artiklen her:

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er begejstret for sin regerings “succes” på asylområdet. Kæmpe-regning sendes videre til danske skatteydere.

Antallet af asylansøgere til Danmark faldt i 2017 til ca. 3500. Med en udgift på 215.042 kr. årligt per voksne asylansøger løber dette op i en regning til danske skatteydere på 752.500.000 kr. Regeringen kunne have gjort op med det absurde asylsystem og lukket 0 (nul) asylansøgere ind. Det ville ifølge Oxford-professor Paul Collier have givet os råd til at hjælpe hele 135 gange så mange ægte flygtninge i deres nærområder. Med andre ord: Hvis regeringen havde lukket for asylansøgeres adgang til Danmark for at kunne hjælp mange flere – ægte og typisk meget mere sårbare – flygtninge i nærområdet, kunne hele 472.500 kvinder, børn, ældre osv. have fået hjælp og sikkerhed.

At sætte regeringens asyl-regning til danskere til en kvart milliard er endda meget lavt sat. Dette beløb er nemlig beregnet på grundlag af, at samtlige asylansøgere i 2017 er voksne. Uledsagede børn udgør i virkeligheden en stor del af asylansøgerne, og disse koster dobbelt så meget, nemlig 530.000 kr. årligt. Oven i netto-udgiften på 752.500.000 kr. skal der lægges de mange udgifter, som støder til senere hen: Terrorsikring, politi og retsvæsen, offerrådgivning til volds- og voldtægtsofre, tabt værdi på boliger tæt på flygtningecentre osv.

Desuden er netto-udgiften kun for ét år. Mange asylansøgere får tilkendt asyl, og dermed fortsætter de med at bo i Danmark mange år fremover, nogle hele livet.

Det er alt i alt meget svært at se nogen succes ved regeringens flygtningepolitik.

Men Inger Støjberg er begejstret og påstår, at med en udgift på en lille milliard alene i 2017 til asylansøgere, der har efterladt deres familier i fare og fattigdom, er der lukket for gaveboden:

“Jeg har aldrig været i tvivl om, at flygtninge skeler til, hvad de kan få af velfærdsgoder i de forskellige europæiske lande, og nu har regeringen gjort op med den danske gavebod,” siger hun ifølge Berlingske. Det kan hun så prøve at forklare de mange syge og ældre, som skal undvære for en lille milliard kr. i velfærd. Eller til de over 400.000 i nærområdet, som Danmark så ikke får råd til at hjælpe.

Foto: På sociale medier florerer dette foto som kommentar til regeringens asylpolitik:

Del artiklen her: