SOCIALE MEDIEGIGANTER PRAKTISERER FAKENEWS SOM OFFICIEL POLITIK

Del artiklen her:

Undrer du dig over, at videoer af klodsede katte spreder sig som en steppebrand på Facebook, imens super gode artikler om alle tiders største menneskeskabte katastrofe, islam, kun får få likes og delinger?

Så er der en forklaring.

Sociale medier som Facebook og Twitter har algoritmer, som på baggrund af venners interesser styrer, hvad vi selv og vores kontakter ser af posteringer.

EU har sammen med de sociale mediegiganter udformet en aftale, som skal begrænse udbredelsen af, hvad EU vurderer som “hatespeech”.

Ved at sortere og undertrykke holdninger, som strider imod EUs politiske korrekthed, skaber sociale medier et skævt billede af debatten. Folk får derved indtryk af, at de står mere alene med deres bekymring om emner som islam, indvandring og EU, hvorved de føler sig mindre trykke ved at tale højt om dem.

Et skævvredet billede af debatten er en af de mange måder, medier producerer fakenews på. Her i form af et falsk billede af nyhedsstrømmen og folks holdninger.

Et konkret eksempel

Det er helt almindeligt at demokrati- og kvindesagsforkæmpere oplever, at Facebook automatisk sletter islamkritiske indlæg.

En anden måde at bremse demokratisk modstand imod den brutale og totalitære religion er ved at ændre i ovennævnte algoritmer. På den måde minimeres spredningen af islamkritik.

Det har det islamkritiske dokumentationsprojekt Jihad Watch fornyligt oplevet.

Fra at have ti-tyvetusinde daglige henvisninger fra Facebook til jihadwatch.org – helt stabilt – faldt antallet af daglige henvisninger pludseligt fra d. 10. februar til mellem et og tretusinde.

Dette på trods af, at stadigt flere læser jihadwatch.org.

Islamkritik er ikke hatespeech

Robert Spencer, forfatter og islamekspert, står bag hjemmesiden, reagerer med følgende udtalelse:

“Mistede tusindvis af mennesker, der normalt bruger Facebook og Twitter til at finde JihadWatchs artikler, pludselig den 10. februar interessen? Selvfølgelig ikke. Her er, hvad der skete: Facebook og Twitter er censurerer Jihad Watch nu som ‘hatespeech’. Jeg kan og vil aldrig acceptere, at kritik af jihad sharia udgør “hadefuld tale”, men det gør selvfølgelig Organisation of Islamic Conference (OIC) og muslimske grupper i Vesten, holdninger, som venstrefløjen ukritisk har taget til sig, og som Facebook og Twitter støtter.”

Relaterede artikler:

Facebook, Google, Twitter, Microsoft Agree To Report Hate Speech To The EU

Facebook May Allow Third-Party Groups To Censor Content In China

Google launches AI program to detect “hate speech”

Del artiklen her:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.