PENGE TIL FATTIGE GIK I STEDET TIL DR-STJERNER OG NYDANSKERE

Danmarks Radio
Del artiklen her:

Aktindsigt indhentet af journalista.dk afslører, at penge, som skulle være gået til fattige, i stedet gik til DR-stjerner og en forening for indvandrere.

Alle sejl skulle sættes til i 2015, da Københavns Kommune iværksatte en kampagne under titlen Bland dig i byen. En kampagne, der blandt andet fokuserede på, at man som fattig ikke skulle føle sig afskåret fra at deltage i det liv, som leves i hovedstaden.

Med et formål af den type skulle man umiddelbart tro, at en afgørende del af kampagnens midler gik til Københavns fattige. Men det har langt fra været tilfældet, for en gennemgang af kampagnens udgifter, foretaget af gravermediet Journalista.dk viser i stedet, at det i høj grad var den velbjærgede del af det danske samfund, som tog for sig af de millioner af kroner, Københavns Kommune brugte på kampagnen. Det drejer sig om DR-værten Michael Jeppesen og den tidligere DR-vært Trine Sick. Tilsammen modtog de to DR-stjerner 546.300 kr. i vederlag for at udvikle kommunens reklamekampagne. Foreningen Nydansker 331.745 kr.

Læs også: MEDIE-BOSSERS EKSTREME LØNNINGER SKADER JOURNALISTERS OG POLITIKERNES TROVÆRDIGHED

Del artiklen her: